Správy

Nemocnica Zvolen rozšírila ambulantnú starostlivosť v odbore infektológia. Pozrite ako

Samostatná infektologická ambulancia poskytuje odbornú starostlivosť pacientom s infekčnými ochoreniami, ale aj pacientom s inou základnou chorobou komplikovanou infekčným ochorením, alebo podozrením na toto ochorenie.

Ilustračný obrázok k článku Nemocnica Zvolen rozšírila ambulantnú starostlivosť v odbore infektológia. Pozrite ako
Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen

V súvislosti s nárastom infekčných chorôb, na čo nadväzuje aj nárast rozsahu dispenzárnej starostlivosti o pacientov v uvedenom odbore, rozhodlo vedenie Nemocnice Zvolen, člen skupiny Agel, o rozšírení ordinačných hodín infektologickej ambulancie. Informovala o tom Iveta Chreneková, z odboru PR Agel SK.

Samostatná infektologická ambulancia poskytuje odbornú starostlivosť pacientom s infekčnými ochoreniami, ale aj pacientom s inou základnou chorobou komplikovanou infekčným ochorením, alebo podozrením na toto ochorenie.

„Od januára 2019 je zabezpečená prevádzka ambulancie tak, aby bola pacientom k dispozícii denne, počas všetkých pracovných dní v týždni. V pondelok v nej ordinuje MUDr. Iveta Tuhárska, v ostatné pracovné dni pracuje ambulancia pod odborným vedením MUDr. Ladislava Lužinského, ktorý v minulosti pôsobil ako primár Oddelenia infektológie v Banskej Bystricii,“ pokračovala Chreneková.

MUDr. Ladislav Lužinský, odborný lekár – infektológ sa vyjadril: „Odbornou náplňou infektologickej ambulancie je diagnostika a liečba infekčných ochorení, vrátane dispenzarizácie. Poskytujeme zdravotnú starostlivosť pre akútne stavy a diferenciálnu diagnostiku." K vyšetreniu v infektologickej ambulancii je vhodné objednať sa telefonicky na čísle 045 5201 515.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM