Stanislav Černák Samospráva

Neoficiálne výsledky volieb: Zvolen povedie Lenka Balkovičová, prečítajte si jej prvú reakciu!

Podľa neoficiálnych výsledkov Štatistického úradu bude nasledujúce 4 roky sedieť v primátorskom kresle Zvolena Lenka Balkovičová. Tu je jej prvá reakcia!

Ilustračný obrázok k článku Neoficiálne výsledky volieb: Zvolen povedie Lenka Balkovičová, prečítajte si jej prvú reakciu!
Foto: Stanislav Černák

Vo volebnom štábe a v kruhu rodiny čakala na neoficiálne výsledky volieb jedna z troch kandidátok na primátorský post vo Zvolene, Lenka Balkovičová. V jej tábore po oznámení neoficiálnych výsledkov zavládla neopísateľná radosť, ale aj slzy dojatia.

Podľa neoficiálnych výsledkov porazila Lenka Balkovičová súčasného primátora Miroslava Kuseina o 572 hlasov. „Snáď sa odzrkadlila moja niekoľko mesačná práca, kedy ma mali možnosť ľudia spoznať a možno to bol dôvod, pre ktorý sa rozhodli ma voliť. Ľuďom, ktorí ma volili som veľmi vďačná za ich podporu a veľmi pekne im ďakujem,“ neskrývala nadšenie Lenka Balkovičová. „Začína ťažká a tvrdá práca, na ktorú sa však veľmi teším. Je to výzva a dúfam, že ľudia túto voľbu o 4 roky nebudú ľutovať,“ dodala so smiechom.

V prípade zvolenia Lenky Balkovičovej sa v kuloároch hovorilo aj o prípadnej výmene ľudí na zvolenskej radnici. „Neuvažujem vôbec o obmene ľudí, aj keď sa o tom vo veľkom rozprávalo. Pracovníkov z úradu mám zmapovaných, presne viem, kto a čo dokáže,“ reagovala Balkovičová a pokračovala, „Chcem vytvoriť jeden tím, možno zmeniť systém práce, ale v každom prípade chcem začať pracovať s týmito ľuďmi. Čas ukáže, či to spolu vieme robiť, alebo nie. Ak sa nezhodneme, budem to musieť riešiť. Ale v úvode nevidím dôvod, aby som robila nejaké veľké čistky.“

Ako prezradila Lenka Balkovičová, ak sa neoficiálne výsledky potvrdia, na prácu primátorky sa veľmi teší. „Chcem začať pracovať hneď a nie obmieňať tím ľudí. Noví ľudia by sa museli učiť a nebolo by to efektívne,“ dodala.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM