Marcel Mojžiš Krimi

Foto z desivej nehody: Autobus po zrážke s kamiónom prevrátilo aj s pasažiermi

AKTUALIZOVANÉ! Medzi Detvou a Vígľašom došlo ráno k nehode linkového autobusu. Ten sa aj s pasažiermi na ceste prevrátil na bok. Pozrite si fotogalériu z miesta nešťastia.

Ilustračný obrázok k článku Foto z desivej nehody: Autobus po zrážke s kamiónom prevrátilo aj s pasažiermi
Zdroj: Dnes24.sk

Linkový autobus sa v utorok o 7.20 hodine prevrátil na bok na ceste medzi Detvou a Vígľašom. Pri nešťastí sa zranilo sedem ľudí. „Nehoda sa stala pri takzvanom čiernom moste za časťou Pstruša,“ uviedol hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v B. Bystrici Erik Piater. Hasiči k nehode vyslali príslušníkov z troch okresov.

Príves v šmyku

„K dopravnej nehode došlo tak, že 41-ročný vodič jazdiaci s jazdnou súpravou zloženou z nákladného motorového vozidla Man a prívesu, pri prejazde pravotočivou zákrutou v smere od Detvy na Zvolen, neprispôsobil rýchlosť jazdy stavu a povrchu vozovky a okolnostiam, ktoré možno predvídať,“ povedala krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Podľa Faltániovej sa potom príves dostal do šmyku, prešiel do protismeru, kde narazil do oproti jazdiaceho autobusu Irisbus, ktorý viedol 33-ročný vodič. Po zrážke vozidiel, autobus odhodilo mimo cestu vpravo v smere jeho jazdy, kde sa prevrátil na pravý bok. Náraz odhodil mimo vozovku aj príves, ktorý takisto skončil na boku.

7 zranených

„Pri nehode sa v autobuse ľahko zranil vodič a 6 cestujúci (2 muži a 4 ženy). Jedna cestujúca sa pri nehode zranila ťažko, utrpela zranenia ramena a chrbtice. Škoda na vozidlách je odhadnutá na 14-tisíc eur. Vyšetrovanie dopravnej nehody prevzal vyšetrovateľ, ktorý začal trestné stíhanie pre prečin ublíženie na zdraví, za ktorý hrozí trest odňatia slobody na 1 až 5 rokov,“ dodala Faltániová.

Zvolen 24/tasr

Autobus prevrátilo na bok aj s pasažiermi
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM