Netradičné zápolenie kuchárov neďaleko Zvolena. Oživia tradičné chute Podpoľania
Dobroty od výmyslu sveta a hlavne naše! Už onedlho si všetci gurmáni prídu na svoje počas prípravy a ochutnávky ťradičných regionálnych jedál pri Zvolene. Na čo sa môžeme tešiť?
Súťaž Tradičná chuť Podpoľania sa uskutoční už o pár dní. Podľa Oľgy Luptákovej, predsedníčky občianskeho združenia Tradičná chuť regiónov Slovenska, je ideou podujatia prinavrátiť tradičnému jedlu jeho dôstojnosť, podporiť poznávanie tradičných chutí a surovín získaných z miestnych zdrojov. „Čoraz viac ľudí chce vedieť, čo majú na tanieri a akým spôsobom sa tieto pokrmy dostávajú na náš stôl,“ uviedla.
Kuchári najlepších jedál získajú certifikát Tradičná chuť Podpoľania, s právom ponúkať pokrmy a nápoje s menom jej autora. Súťažiť môže fyzická osoba alebo skupina – zložená z maximálne dvoch ľudí. Suroviny použité na výrobu jedál musia spĺňať hygienické a akostné predpisy.
Súťažné jedlá vyhodnotí nezávislá komisia. Zo všetkých jedál bude organizovaná aj verejná ochutnávka pre všetkých návštevníkov. Súčasťou podujatia je aj odborný seminár pre kulinárov. Podujatie sa organizuje už niekoľko rokov. Súčasný ročník sa uskutoční v sobotu, 4. júna v Lieskovci neďaleko Zvolena.
Čítajte tiež:
Zvolenská Európa zažije hneď dvojitú oslavu: Darčeky pre deti aj narodeninová torta
Miestne talenty, policajní kynológovia aj fajnoty z grilu. Deň Borovej hory s bohatým PROGRAMOM
Foto: ilustračné