Stanislav Černák Hokej

Neuspeli až v nájazdoch: Zvolenčania nedotiahli do šťastného konca dobre rozohraný duel

V 14. kole najvyššej slovenskej hokejovej súťaže si Zvolenčania zmerali sily s Piešťanmi. Hráči HKM mohli aj vyhrať, no nakoniec podľahli domácim až po nájazdoch.

Ilustračný obrázok k článku Neuspeli až v nájazdoch: Zvolenčania nedotiahli do šťastného konca dobre rozohraný duel
Zdroj: TASR

Od začiatku videli diváci veľmi nudný hokej s množstvom nepresností. Všetko sa zmenilo v 7. minúte, keď Ľ. Zuzin poslal od mantinelu prihrávku na modrú čiaru Hraškovi a ten strelou prekvapil Tomeka – 0:1. Domáci odpovedali v presilovej hre. Mišura vytiahol dvojicu obrancov, prihral Bartánusovi, ktorý videl ešte lepšie postaveného Lušňáka a ten nemohol nedať – 1:1. V 16. minúte sa Piešťanom podaril zvrat. Saliji potiahol puk až za Šimkovu bránu, odtiaľ ho vyviezol pred Šimka Lelkeš, priťukol nabiehajúcemu Brňákovi a ten nezaváhal.

Preskupenie formácií sa oplatilo

Tréner Zvolena Júliu Šupler preskupil cez prestávku svoje rady a vyplatilo sa. Vyrovnanie prišlo už v 22. minúte, kedy Jurík prestrelil Tomeka pomedzi betóny. V 28. minúte sa Brabenec obtočil okolo Drgoňa a strelou popod neho prekvapil Tomeka – 2:3. Prešlo jedenásť sekúnd a Zvolenčania sa tešili opäť. Vyhrali vhadzovanie, Ťavoda vysunul Baláža a ten prekonal Tomeka štvrtýkrát a vyhnal ho z bránky. Domácim pomohol oddychový čas a do konca druhej časti bolo pred Šimkom veľmi horúco, ale gól už nepadol.

Nevídaná porada s čiarovými rozhodcami

V tretej tretine sa dlho nič nedialo, až prišla 50. minúta. Piešťany hrali presilovku a po strele od modrej nastal pred Šimkom závar. Zvolenský brankár nevedel, kde má puk a hráči okolo neho sa tlačili pred bránkou. Zrazu sa domáci tešili z gólu, ale radosť im jasným gestom prekazil hlavný rozhodca, ktorý gól neuznal. Po chvíli sa však poradil s čiarovými rozhodcami a na prekvapenie všetkých gól uznal. Ten bol pripísaný Nemcovi. Piešťany po góle ovládli ľad a v 58. minúte po zaváhaní hosťujúcej obrany vyrovnal sám pred Šimkom Lušnák.

V predĺžení gól nepadol, na rad prišli samostatné nájazdy. Tie začali Zvolenčania, ale ani jeden z troch hráčov nebol úspešný, zatiaľ čo za Piešťany sa presadil Lelkeš a rozhodol o výhre domácich.

Hlasy trénerov

Roman Sýkora, asistent trénera Piešťan: „Po dvoch výhrach na ľade súperov sme chceli naplno bodovať aj doma. V prvej tretine sme boli aktívnejší a hoci dal súper gól, dokázali sme nepriaznivý stav zvrátiť. Škoda druhej časti, v ktorej sme inkasovali tri lacné góly. Nakoniec sa nám podarilo aj so šťastím vyrovnať a v nájazdoch sme doviedli zápas do šťastného konca.“

Július Šupler, tréner Zvolena: „Videli sme veľmi dobrý a dynamický zápas so šancami na oboch stranách. Za predvedený výkon v druhej tretine som chlapcov pochválil. Zápas ovplyvnil diskutabilný tretí gól. V posledných minútach sme pri našej nekoncentrovanosti dostali vyrovnávajúci gól, čo znamenalo stratu bodov.“

ŠHK 37 Piešťany – HKM Zvolen 5:4 pp a sn (2:1, 0:3, 2:0 – 0:0, 1:0)

Góly: 10. Lušňák, 16. Brňák, 50. Nemec, 57. Lušňák, roz. nájazd Lelkeš – 6. Hraško, 22. Jurík, 28. Brabenec, 28. Baláž

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM