Marcel Mojžiš Správy

Neuveriteľné, ale je to tu opäť: V našom okrese má napadnúť až 20 cm snehu!

Hoci už máme aj u nás vyše týždňa jar, vyzerá to skôr ako uprostred zimy. Tento rok tak v našom okrese nezažijeme iba biele Vianoce ale dokonca minimálne aj začiatok Veľkej noci. Snežiť má tak silno, že meteorológovia vydali výstrahu až druhého stupňa.

Ilustračný obrázok k článku Neuveriteľné, ale je to tu opäť: V našom okrese má napadnúť až 20 cm snehu!
Zdroj: Webnoviny.sk

Namiesto pučiacej zelene, prvého opaľovania sa na tráve za stále silnejšieho slnka či čoraz ľahšieho oblečenia, pravý opak. Zatiahnutá obloha, zima a rútiace sa vločky. Taký je tento rok štart jari a snehu podľa predpovede v najbližších hodinách ešte pribudne.

Zimné počasie to totiž stále nevzdáva a snežiť má tak výrazne, že meteorológovia zo Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu dokonca pre náš okres vydali výstrahu a to až druhého stupňa. Tá platí od dnes rána až do šiestej hodiny večer. A podľa nej sa Perinbaba ešte stále cíti pri sile a je v skvelej forme.

V okrese sa totiž miestami očakáva výskyt sneženia, pri ktorom spadne 12 až 20 centimetrov nového snehu. „Uvedená výška predstavuje veľké nebezpečenstvo pre ľudské aktivity (dopravu a pohyb ľudí).Predpokladaná výška nového snehu je v danej ročnej dobe a oblasti nadpriemerná a pravdepodobnosť spôsobenia škôd je vysoká,“ píšu vo svojom varovaní odborníci zo SHMÚ. A tak, ak ak sa v najbližších chvíľach chystáte vyraziť na cesty, rátajte stále s typicky zimným počasím a jazdite so zvýšenou opatrnosťou.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM