Jakub Forgács Správy

Nevšedná akcia vo zvolenskej nemocnici. Láka na prvý Deň otvorených dverí

Chceli by ste nazrieť na chirurgické operačné sály či do pôrodnice? Pri príležitosti 80. výročia založenia Nemocnice Zvolen sa chystá čosi špeciálne!

Ilustračný obrázok k článku Nevšedná akcia vo zvolenskej nemocnici. Láka na prvý Deň otvorených dverí
Zdroj: TASR

Nemocnica Zvolen pripravuje prvý Deň otvorených dverí. Uskutoční sa v utorok 27. septembra v dopoludňajších hodinách pri príležitosti 80. výročia jej založenia. Informovala o tom Marta Csergeová, hovorkyňa spoločnosti Agel SK, ktorá nemocnicu spravuje.

Podujatie sa bude konať vo vnútornom areáli nemocnice, v prípade zlého počasia na prízemí jednotlivých pavilónov. Deň otvorených dverí je určený najmä pre deti základných škôl, ktoré sa budú môcť zapojiť do súťaže o najkrajší obrázok na tému Čistota pol života, na svoje si však príde aj široká verejnosť.

Čítajte tiež: Novinka vo zvolenskej nemocnici. Gynekologická ambulancia vo vynovených priestoroch

V rámci Dňa otvorených dverí si záujemcovia budú môcť dať bezplatne zmerať krvný tlak, cukor v krvi, naučiť sa správny postup umývania rúk, vidieť ukážku resuscitácie. Návštevníci budú môcť nahliadnuť do sanitky a na niektoré oddelenia nemocnice, napríklad chirurgické operačné sály, pôrodnicu, v prípade, že budú voľné.

Kresby do súťaže Čistota pol života treba doručiť do nemocnice najneskôr do 26. septembra do 10:00. Najlepšie kresby budú odmenené 27. septembra o 10:00 v areáli nemocnice.

Pripravená bude i výstava z histórie nemocnice, počas celého predpoludnia oživí svojím pestrým kultúrnym programom atmosféru konzervatórium Pink Harmony.

Čítajte tiež: Na Zvolen udrie mráz už v septembri. Teploty majú klesnúť na mínus 4 stupne!

FOTO: Zvolenská nemocnica dokončila svoju modernízáciu
2
Galéria
Zdroj: Nemocnica AGEL Zvolen
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM