Jakub Forgács Správy

Nevšedná inštalácia vo Zvolene: Ľudia svetelnými sprejmi odhaľujú hádanky na fasádach

Návštevníci sa postupne striedajú, odhaľujú kúsok po kúsku fotografickú hádanku a hádajú, ktorú osobnosť alebo inscenáciu zobrazuje.

Ilustračný obrázok k článku Nevšedná inštalácia vo Zvolene: Ľudia svetelnými sprejmi odhaľujú hádanky na fasádach
Foto: Eva Drugdová / Zdroj: Dnes24.sk

Obyvatelia a návštevníci Zvolena sa môžu v týchto dňoch zapojiť do nevšednej interaktívnej svetelnej inštalácie. Ľudia môžu za pomoci svetelného spreja oživovať na fasádach Divadla J. G. Tajovského (DJGT), Starej radnice a Zvolenského zámku minulosť a odhaľovať tak fotografickú hádanku z inscenácie, ktorá bola alebo je súčasťou repertoáru DJGT. Odkrývať takto môžu aj historické a súčasné osobnosti mesta a divadla. Aktivita je sprievodným podujatím práve sa konajúcich Zámockých hier zvolenských (ZHZ).

„Návštevníci sa postupne striedajú, odhaľujú kúsok po kúsku fotografickú hádanku a hádajú, ktorú osobnosť alebo inscenáciu zobrazuje,“ uviedla vedúca oddelenia obchodu a marketingu divadla Gabriela Valentínyová. „Úspešní lúštitelia získajú od divadla divadelné ceny,“ dodala.

Prvá takáto inštalácia bola na budove divadla už v nedeľu (9. 6.) večer. Druhá bude v utorok (11. 6.) od 22:00 na múroch Starej radnice a tretia v piatok 21. júna od 22:30 na Zvolenskom zámku.

ZHZ je najväčším slovenským divadelným open air festivalom. Tento rok sa v dňoch 7. – 23. júna koná jeho 46. ročník.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM