Stanislav Černák Krimi

Nevšedný zásah mestskej polície: Zvolenský inšpektor odchytával hada!

Zvieratá. Milé, zlaté a oddané tvory. Niektoré sa však z času na čas ocitnú vo verejných priestranstvách a majitelia si s nimi nevedia dať rady. Potom prichádzajú na rad mestskí policajti. Prečítajte si vskutku kuriózne prípady zvolenských mužov zákona pri odchyte zvierat!

Ilustračný obrázok k článku Nevšedný zásah mestskej polície: Zvolenský inšpektor odchytával hada!
Zdroj: TASR

Činnosť mestských policajtov je vskutku rôznorodá. Okrem klasických policajných činností veľakrát pomáhajú občanom a nielen im, nevšednými činnosťami, ako bolo predčasom odstraňovanie konárov zo súkromného pozemku. Príslušníci zvolenskej Mestskej polície pomáhajú občanom aj pri odchyte túlavých zvierat, či už domácich alebo žijúcich vo voľnej prírode.

Odchyt zvierat

Ako nás informovala inšpektorka Katarína Gondášová, tak zvieratá sú po odchyte umiestnené v karanténnej stanici vo Zvolene alebo v prípade, že sa šetrením podarí zistiť majiteľ sú následne po odchyte vrátené tomu komu patria. „Zvieratá z voľnej prírody sú vypustené do prírody prípadne sú odovzdané veterinárnej službe na vykonanie potrebných vyšetrení. V tých smutnejších prípadoch policajti asistujú už len pri odstraňovaní pozostatkov uhynutých zvierat, ktoré sú podrobené expertíze a následne zlikvidované,“ doplnila.

Policajti nás informovali aj o niektorých a verte tomu, že vskutku netradičných zásahoch. Veď čítajte ďalej :) V troch častiach vám prinesieme tieto miestami až kuriózne zásahy. Začíname pekne zostra!

Had v blízkosti detí

Ešte v apríli 2014 bolo zvolenským strážcom poriadku telefonicky oznámené, že sa pred vchodom panelového domu na Jedľovej ulici nachádza had. „Nakoľko prítomnosť tohto živočícha nebola občanom príjemná, taktiež sa tam hrali deti, bolo potrebné hada odstrániť. Po zvážení všetkých okolností sa zvolenský policajt inšpektor Varga, rozhodol vykonať odchyt, nakoľko už mal skúsenosť s podobným prípadom,“ priblížila tento prípad Katarína Gondášová.

Ako ďalej opísala tento prípad, tak išlo o približne jeden meter dlhú užovku, ktorú sa inšpektorovi podarilo bez problémov odchytiť. „Následne bola vypustená do voľnej prírody mimo obytnej zóny,“ dodala.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM