Stanislav Černák Kultúra

Niečo pre milovníkov umenia: 44 ex librisov popredného maliara, grafika a ilustrátora vo Zvolene

V priebehu uplynulého týždňa sprístupnili vo Zvolene výstavu známeho popredného maliara, grafika a ilustrátora. Práce Vladimíra Gažoviča nájdete v Galérii na Tehelnej.

Ilustračný obrázok k článku Niečo pre milovníkov umenia: 44 ex librisov popredného maliara, grafika a ilustrátora vo Zvolene
Zdroj: TASR

Výstavu 44 ex librisov popredného slovenského maliara, grafika a ilustrátora Vladimíra Gažoviča sprístupnili v týchto dňoch v Galérii na Tehelnej vo Zvolene.

Gažovič, ktorý vlani oslávil 75 rokov, zaspomínal na vernisáži na svoje výtvarné začiatky, hovoril o svojich inšpiráciách a ochotne odpovedal na otázky návštevníkov. Už počas štúdií inklinoval k tendenciám fantastického realizmu. Vo svojej tvorbe nadväzuje na ďalšieho velikána slovenskej grafiky a ilustrácie Albína Brunovského.

Jeho práce boli ocenené na najvýznamnejších svetových prehliadkach umeleckej grafiky. Vystavoval napríklad v Prahe, Viedni, Chicagu, Istanbule, Budapešti, Bratislave. Jeho tvorba je zastúpená v zbierkach v Amsterdame, Chicagu, Hamburgu či New Yorku.

My ešte pripomíname, že výstava bude sprístupnená do 5. marca.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM