Monika Földešiová Hokej

Nitra bojovala až do konca

V 25. kole hokejovej Tipos extraligy sa podarilo zverencom trénera Jašša dotiahnuť zápas až do samostatných nájazdov.

**HK Nitra – HKM Zvolen 4:5 pp a sn (1:1, 1:3, 2:0 – 0:0, 0:1) ** Góly: 11. Hrnka, 32. Šumichrast, 43. Bača, 57. Fojtík – 8. Slovák, 34. Síkela, 35. Trochta, 36. Baláž, rozhodujúci nájazd Trochta. Rozhodovali: Lokšík – Bundil, Junek, vylúčení: 5:8, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, striedanie: 35. Čiliak za Šimbocha (Nitra), 1630 divákov.

Podľa tabuľkového postavenia bol favoritom zápasu hosťujúci Zvolen. Prvú vážnejšiu šancu ale mala Nitra, Valčák však proti Škrečkovi nevyzrel. Úvodný gól priniesla 8. minúta a tešili sa Zvolenčania. Počas presilovej hry strieľal od modrej čiary Slovák a jeho strela po ľade si našla cestu do nitrianskej bránky. Nitrania o tri minúty vyrovnali a takisto za to vďačili početnej výhode. Ďurák nahodil od modrej ľahký puk a šikovný teč Hrnku znamenal vyrovnanie. Nitrania si v závere prvej tretiny vytvorili niekoľko príležitostí, no skóre sa už nemenilo. Od druhej tretiny sa hral rozháraný hokej a tak obaja brankári veľa práce nemali. Zmenilo sa to však v 32. minúte, keď Nitra dala druhý gól. Púchovský pekne prihral Šumichrastovi a ten dobrou strelou rozvlnil sieť za brankárom Škrečkom. Zvolen priebežný stav zdravo nabudil a v priebehu troch minút strelil tri góly. V 34. minúte dorážal Síkela do prázdnej bránky, keď predtým zakončoval neúspešne Otčenáš. V 35. minúte nachytal Trochta nepozorného Šimbocha, ktorý si strelu zvolenského útočníka zrazil do vlastnej bránky. Po tomto góle prišlo k striedaniu nitrianskych brankárov, keď Šimbocha vymenil Čiliak. S čistým kontom dlho nevydržal a už v 36. minúte musel loviť puk z vlastnej bránky. Po Königovej chybe sa strelou z pravého kruhu presadil Baláž. Záverečná tretina bola bohatá na zaujímavé momenty. Nitrania prehrávali o dva góly, no zbrane neskladali. V 44. minúte bol na konci peknej akcie Bača a domáci znížili na 3:4. O pár minút boli diváci svedkami dvoch trestných strieľaní na jednej i druhej strane. Zvolenčan Škvaridlo i nitriansky útočník Fojtík však svoje súboje s brankármi prehrali. Zvolen sa zameriaval na pozornú obranu a Nitranov do šancí nepúšťal. Napokon však bojovnosť domácich slávila úspech, keď v 57. minúte prenikol Uhnák, našiel voľného Fojtíka a ten prestrelil Škrečka – 4:4. Stretnutie nakoniec rozhodli samostatné nájazdy, kde bol jediným úspešným strelcom Zvolenčan Trochta.

Hlasy trénerov: **Ján Jaško, tréner Nitry: **„V druhej tretine sme sa dostali do akejsi "čiernej diery“, v ktorej sme dostali tri góly v krátkom čase. Aj za nepriaznivého stavu sme sa však dokázali zomknúť. Po istom výpadku v druhej tretine sme Zvolen neskôr prakticky do ničoho nepustili. Myslím si, že mužstvo si dnes za výkon možno zaslúžilo aj viac ako jeden bod."

**Vladimír Klinga, asistent trénera Zvolena: **„Pred zápasom sme počítali s tým, že domáci budú hrať útočne. To sa aj potvrdilo, dostali sa do tlaku. My sme nehrali kompaktne, mali sme veľa dier v defenzíve. Spadli nám však šťastné góly a dostali sme sa do vedenia, o ktoré sme neskôr prišli. Nájazdy sú o umení aj o šťastí. Dnes je to pre domácich možno kruté, no odnášame si dva body, za ktoré sme radi.“

TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM