Stanislav Černák Kultúra

Noc divadiel sa blíži: Vo Zvolene si užijeme poriadnu porciu predstavení!

Milovníci divadelného umenia by mali zbystriť pozornosť. Blíži sa totiž Noc divadiel a toto podujatie už tradične neobíde ani naše mesto. Na čo všetko sa môžete tešiť v divadle Jozefa Gregora Tajovského?

Ilustračný obrázok k článku Noc divadiel sa blíži: Vo Zvolene si užijeme poriadnu porciu predstavení!

Ide v poradí už o 5. ročník podujatia, ktoré priblíži umenie na doskách, ktoré znamenajú svet, verejnosti. Noc divadiel tento rok nesie podtitul To sa ti nesnívalo!

Do obľúbeného podujatia sa tento rok zapojí rekordný počet divadiel. Bude ich takmer 50 v 18 slovenských mestách. A nechýba medzi nimi ani Zvolen. Podujatie je naplánované na 15. novembra. „Divadlá sa spoja presne o 19:00, keď vo všetkých naraz zaznie spoločný potlesk,“ informuje stránka organizátorov.

Pozrite sa, čo si pre vás prichystalo Divadlo Jozefa Gregora Tajovského. O 21. hodine sa v sále DJGT bude hrať Nie, to sa ti nesnívalo! alebo Aj Freud by sa čudoval, čiže príbehy z gauča v psychoterape­utickej ordinácii. „Pôjde o koláž výstupov, piesní a snov, nad ktorými by sa aj Freud čudoval. Počas Noci divadiel nebudeme spať. Budeme hľadať sny. Vlastný snár je výhodou,“ píše sa na stránke organizátorov.

Tí, ktorí počas Noci divadiel zamieria do zvolenského divadla sa môžu tešiť na výber tých najlepších scénok a piesní z repertoáru divadla, humor, zábavu a prekvapenia, ale i jedinečný program zvolenských hercov špeciálne na túto noc. Príbeh Vlastimila Váhavého, ktorý sa rozhodne navštíviť psychoterapeuta, ktorý nájde diagnózu každému solventnému klientovi, energickú sestričku, ktorá nachádza odpovede na všetky otázky v snári. O zábavu sa postará umelecký súbor DJGT.

A nezabudnite ani na tradičný záver Noci divadiel pred budovou DJGT, kde sa v magickej atmosfére môžu zmeniť sny na skutočnosť. Názov stretnutia pred budovou divadla je Polnočné sny pri sviečkach. Vstupné na celé podujatie je symbolické, 2 eurá.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM