Stanislav Černák Kultúra

Noc múzeí a galérií vo Zvolene: Pripravený je pútavý program pre všetkých, prídu aj Korben Dallas

Zväz múzeí na Slovensku pripravil ďalší ročník Noci múzeí a galérií 2014. Samozrejme, že výnimkou nebude ani Zvolen. Milovníci umenia a nielen vy, sobotnú zaujímavú noc si určite nenechajte ujsť. TOTO všetko na vás čaká!

Ilustračný obrázok k článku Noc múzeí a galérií vo Zvolene: Pripravený je pútavý program pre všetkých, prídu aj Korben Dallas
Zdroj: TASR

Interaktívne náučno-zábavné podujatie o podobách života v lese, prechádzka Poľovníckym chodníkom pod dohľadom sokoliarov a lukostrelcov, ale aj diskusia s názvom Les v umení – umenie v lese, ktorá bude zavŕšená koncertom skupiny Korben Dallas – to všetko ponúka sobotňajšia Noc v Lesníckom a drevárskom múzeu (LDM) vo Zvolene.

Program pre všetky vekové kategórie

Ako uviedla pracovníčka múzea Želmíra Šípková, LDM patrí k „zakladajúcim“ usporiadateľom Noci múzeí. Za desať rokov sa jej dramaturgia ustálila do takej podoby, aby v nej našli svoje typy priaznivci všetkých vekových skupín. Program sa začne na nádvorí múzea už pred večerom dvoma súbežnými programovými blokmi pre deti: Detským lesom a prechádzkou Poľovníckym chodníkom.

Pozvanie patrí aj tým, čo majú radi duchaplné rozhovory. V diskusii Les v umení – umenie v lese sa za jedným stolom zídu popredný odborník a dlhoročný vedúci Lesníckeho skanzenu Boris Pekarovič a známy zvolenský herec Štefan Šafárik, aby priznali svoj vzťah k prírode a kultúre. Sekundovať im bude moderátorka Zuzana Golianová a štvoricu aktérov večera doplní Ondřej Daniš zo zvolenského divadla, tentoraz ako interpret svojich vlastných piesní.

Vystúpia aj Korben Dallas

Záver večera ocenia mladí návštevníci múzea. Usporiadatelia sa im pokúsia prihovoriť prostredníctvom vystúpenia úspešnej skupiny Korben Dallas. To všetko sa už tradične bude diať v príjemnej atmosfére podfarbenej osvetlením sviec, lámp a historických svietidiel, v tomto roku pre zmenu doplnených ukážkami historických zbraní.

Zvolenčania budú mať možnosť navštíviť toto podujatie aj v priestoroch Slovenskej národnej galérie (SNG) na Zvolenskom zámku. Expozície budú otvorené od 10.00 do 24.00 h, s posledným vstupom o 23.15 h.

Pre návštevníkov je pripravený bohatý program ako napríklad tvorivý ateliér pre rodiny s deťmi, výklad kurátora Dušana Burana o najstarších stredovekých dielach v zbierkach SNG, autorské čítanie Michala Hvoreckého či diskusia s mladými ľuďmi na tému Kultúra. Prečo to robíme?

Na záver sa uskutoční koncert zvolenskej hudobnej skupiny Pigs on the Wing hrajúcej repertoár skupiny Pink Floyd.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM