Martina Jančiarová Rôzne

Nová šéfredaktorka Zvolen24.sk v ROZHOVORE: Nikdy nebudú všetci spokojní

Nicole Regecová (20) šéfuje portálu Zvolen24.sk už takmer pol roka. A aj keď sa pod Pustým hradom nenarodila, je veľkou lokálpatriotkou. V rozhovore prezradila aj to, ako sa vyrovnáva s kritikou.

Ilustračný obrázok k článku Nová šéfredaktorka Zvolen24.sk v ROZHOVORE: Nikdy nebudú všetci spokojní
Zdroj: Nicole Regecová

Hoci pochádza z východu, na Zvolen nedá dopustiť. Len ťažko budete hľadať väčšiu lokálpatriotku akou je Nicole Regecová (20). Pod Pustým hradom žije 15 rokov a ako sama hovorí – nepozná krajšie miesto na svete.

Tabuľku s jej menom môžete nájsť aj na stĺpe cti vo vestibule Gymnázia Ľudovíta Štúra, kde vyštudovala. No nebola obyčajnou stredoškoláčkou. Spoluzaložila a následne viedla Študentskú televíziu GĽŠ. Nicole momentálne študuje mediálnu komunikáciu v Bratislave a už takmer pol roka pracuje ako šéfredaktorka portálu Zvolen24.sk.

Ako sa mladý človek dostane na takýto flek?

Už na gymnáziu som sa venovala rôznym mimoškolským aktivitám. Samozrejme, aj som písala. Zastávam totiž teóriu – nikdy nedopustím, aby škola stála v ceste môjmu vzdelaniu. Som presvedčená, že človek musí vyjsť zo svojej komfortnej zóny a „niekoľko“ nocí nespať, aby niečo dosiahol.

Pokiaľ na sebe dostatočne tvrdo pracujete, postupne sa otvárajú nové možnosti. Nemyslím si, že je ťažké nájsť si v dnešnej dobe prácu. No musíte byť kvalifikovaný a ísť si za svojim cieľom. V tomto prípade to nebolo až také dramatické. Ak niekto chce flek u nás, nech sa ozve, treba nám posily (smiech).

Na gymnáziu si bola prvou šéfredaktorkou Študentskej televízie. Malo to úspech?

V maturitnom ročníku sme založili ŠTV, ktorú som následne mala možnosť viesť. V prvom rade, gymnázium nie je umelecká škola, takže pri tvorbe nemôže dosiahnuť nejaký grandiózny úspech. No je pravda, že sme získali cenu Briliant za najlepší stredoškolský mediálny projekt na Slovensku.

Ja však úspech vidím inde. Projekt dával študentom priestor a možnosť na sebarealizáciu. Naučili sa na sebe pracovať už v mladom veku, čo ich predurčuje byť v živote úspešnými. Aj keď nebolo ľahké motivovať tínedžerov, aby robili niečo nad rámec svojich povinností (smiech). Najkrajšie bolo, keď mi niektorí povedali, že sa v takejto práci našli a chceli by ju v budúcnosti robiť.

Ako vyzerá tvoje momentálne pôsobenie na Zvolen24?

Musím povedať, že je náročné pracovať na dennom portáli. Zaspávam s tým, či som niečo nezabudla načasovať na Facebook a po prebudení kontrolujem maily ešte z postele. Niekoľko krát som sa už v noci zobudila s myšlienkou, či mám na zajtra dostatok tém (smiech). Našťastie je to tímová práca.

Pre mňa je luxus byť offline.

Pri rozhovoroch som spoznala kopec úžasných ľudí. Mnohí majú za sebou ťažký príbeh a sú motiváciou. Napríklad raper Kelso, ktorý si žije svoj americký sen alebo tanečník Bios, ktorý kedysi prespával v aute, aby mohol robiť čo ho baví.

Takže máš rada svoju prácu?

Samozrejme. Celý ten kolotoč písania, telefonovania a neustálych stretnutí mi do istej miery vyhovuje. Neviem si predstaviť nič horšie ako denno denne robiť prácu, ktorú neznášam. Som presvedčená, že pokiaľ niečo nerobíte s vášňou a láskou, nikdy to nemôže byť dobré.

Stretávaš sa s kritikou od čitateľov?

Jasné. Tento rozhovor sa tiež nebude páčiť každému. Nikdy nebudú všetci spokojní. Ale to ani nie je cieľ. Snažíme sa byť rôznorodí, atraktívni a aktuálni.

Pokiaľ ide o konštruktívnu kritiku, berieme si to k srdcu a snažíme sa zlepšiť. No je rok 2016 a hejteri sú všade, z tých si veľkú hlavu netreba robiť (smiech).

Si známa svojim lokálpatriotstvom. Čo pre teba znamená Zvolen?

Zvolen sú pre mňa v prvom rade ľudia. Vyrastala som tu a ktoroukoľvek ulicou sa prejdem, takmer všade vidím spomienky. Zbožňujem, keď sa v noci vraciam po rýchlostnej ceste od Budče. Nad Strážami sa mi naskytne ten najkrajší pohľad, kedy na mňa z tmy žiaria všetky svetlá Zvolena. Vtedy viem, že som doma.

Čítajte tiež:

Posledných 7 dní vo Zvolene v kocke: TOP 5 najčítanejších článkov

FOTO: Zvolenská fotografka Beba (24): Pri cvakaní som už narazila aj na medveďa

FOTO: Šéfredaktorka Nicole Regecová "úraduje" takmer pol roka
22
Galéria
Zdroj: Nicole Regecová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM