Správy

Nové čísla zo zvolenskej nemocnice: Pozitívnych je už takmer 50 pacientov

Situácia sa zo dňa na deň mení aj vo zvolenskej nemocnici. Má vyše 20 zamestnancov pozitívnych na ochorenie COVID-19. Ako sú na tom pacienti?

Ilustračný obrázok k článku Nové čísla zo zvolenskej nemocnice: Pozitívnych je už takmer 50 pacientov
Zdroj: TASR/AP

Zvolenská nemocnica má v súčasnosti 21 zamestnancov pozitívnych na ochorenie COVID-19. V pondelok to uviedla Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica vo Zvolene patrí.

Podľa nej je v nemocnici pozitívnych na nový koronavírus aj 46 pacientov.

S podozrením na ochorenie COVID-19 je v tomto zariadení 15 pacientov, ďalší štyria si vyžadujú napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu.

„Služba na oddelení pre pacientov s ochorením COVID-19 je takmer rovnaká ako na bežnom oddelení. Zmena je v potrebe používania väčšieho množstva osobných ochranných pracovných prostriedkov, dôslednej dezinfekcii a opatrnosti počas celej služby v tom, kde smieme jesť, piť, telefonovať a ako sa máme po oddelení pohybovať. Pri každom vstupe k pacientovi si zdravotník musí obliecť ochrannú čiapku, ochranné okuliare alebo štít, respirátor spolu s chirurgickým rúškom, ochranný plášť, dvojitú vrstvu ochranných rukavíc, jednorazové návleky na nohy a gumené topánky,“ priblížila vedúca sestra z oddelenia Katarína Liptáková.

Oddelenie pre pacientov s novým koronavírusom je vo zvolenskej nemocnici rozdelené na dve poschodia, ktoré sa od seba líšia. „Na prvom poschodí je okrem bežného oddelenia aj jednotka intenzívnej starostlivosti a oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny. Súčasťou zdravotníckeho tímu sú tu sestry so špecializáciou v anestéziológii a intenzívnej medicíne, ktoré zabezpečujú starostlivosť predovšetkým o pacientov napojených na umelú pľúcnu ventiláciu,“ ukončila Pavliková.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM