Stanislav Černák Krimi

Nové info o úniku kyseliny chlorovodíkovej: Hasiči stále v akcii, zasahujú so špeciálnou výbavou!

Vo Zvolene unikala kyselina chlorovodíková. Zisťovali sme nové informácie o tomto prípade. Vieme, ako ďalej prebiehajú práce hasičov. Tí sú stále ešte v nasadení!

Ilustračný obrázok k článku Nové info o úniku kyseliny chlorovodíkovej: Hasiči stále v akcii, zasahujú so špeciálnou výbavou!
Foto: Stanislav Černák

Hasiči zasahujú už od štvrtkového večera. Práve vtedy bolo zistené, že na zvolenskej nákladnej stanici došlo k úniku kyseliny chlorovodíkovej z cisterny.

„Situáciu neustále riešime. V týchto chvíľach sa látka prečerpáva do náhradných kamiónových cisterien. Dokedy to bude trvať, vám neviem povedať,“ informoval náš spravodajský portál hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici Erik Piater.

Ako ďalej hovorca prezradil, k cisternám sa dá priblížiť iba so špeciálnou výbavou a maskami na tvár. K evakuácií ľudí z priľahlých domov našťastie nebolo potrebné prikročiť.. „Kontrolová chemická laboratórium merala koncentrácie na mieste. Žiadne zvýšené koncentrácie, ktoré by ohrozovali zdravotný stav ľudí neboli namerané, takže evakuácia nebola potrebná,“ dodal Piater.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM