Správy

Nové logistické centrum pošty pri Zvolene je hotové. Čaká už iba na súhlas o užívaní stavby

Logistické centrum má nové technológie na spracovanie a triedenie zásielok. Keďže kapacita logistického centra v Bratislave je dnes už naplnená, pošta plánuje do Zvolena presmerovať časť zásielok z hlavného mesta.

Ilustračný obrázok k článku Nové logistické centrum pošty pri Zvolene je hotové. Čaká už iba na súhlas o užívaní stavby
Zdroj: TASR

Necelý rok trvala Slovenskej pošte (SP) stavba logistického centra v Lieskovci pri Zvolene. Prevádzka v ňom by sa mala spustiť v najbližších dňoch, respektíve týždňoch.

„Logistické centrum je momentálne v procese kolaudácie. Sprevádzkované bude ihneď po doručení súhlasného rozhodnutia o užívaní stavby od stavebného úradu,“ uviedla hovorkyňa SP Eva Rovenská.

Investícia za niekoľko miliónov eur je reakciou na dlhodobý nárast balíkových zásielok. „Slovenská pošta ako líder v oblasti doručovania balíkov na slovenskom trhu zaznamenáva dlhodobý nárast balíkových zásielok, ktorý si vyžaduje investície do zvýšenia kapacity logistických centier,“ uviedla ešte začiatkom roku Rovenská. Napríklad počas vianočnej prevádzky v roku 2018 pošta dosiahla rekordný, až 30-percentný nárast objemu spracovaných balíkov.

Logistické centrum vo Zvolene má nové technológie na spracovanie a triedenie zásielok. Keďže kapacita logistického centra v Bratislave je dnes už naplnená, pošta plánuje do Zvolena presmerovať časť zásielok z hlavného mesta.

Prevádzku logistického centra vo Zvolene má zabezpečiť približne 160 zamestnan­cov SP.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM