Stanislav Černák Hokej

Nové posily HKM Zvolen: Káder doplnili dvaja slovinskí útočníci s reprezentačnými skúsenosťami

Od piatku sa káder HKM Zvolen rozšíril o dve avizované posily. Do útoku získal Július Šupler dvoch slovinských útočníkov Andreja Hebara (29) a Gala Korena (22).

Ilustračný obrázok k článku Nové posily HKM Zvolen: Káder doplnili dvaja slovinskí útočníci s reprezentačnými skúsenosťami
Zdroj: Webnoviny.sk

Ako informoval klubový web HKM Zvolen, tak generálnemu manažérovi zvolenských hokejistov Milanovi Čankymu sa podarilo do kádra HKM pritiahnuť dvoch slovinských hokejistov. Obaja hráči sa včera hlásili trénerovi Šuplerovi a absolvovali s tímom aj prvý tréning. „Keďže v sobotu 15. februára skončil prestupový termín, káder HKM pre play-off je uzavretý,“ povedal pre klubový web generálny manažér HKM Zvolen Milan Čanky.

Prvý z dvojice slovinských hokejistov, Andrej Hebar (29) má v národnom drese Slovinska za sebou účasť na majstrovstvách sveta elitnej kategórie v rokoch 2006, 2008 a 2011. Na klubovej úrovni pôsobil aj v moravských kluboch Třinci, Olomouci a Opave. Minulú sezónu začal v chorvátskom Medveščaku Záhreb, odkiaľ sa presunul do rodnej Ľubľany. V prebiehajúcej sezóne za HDD Telemach Olimpiju odohral 48 zápasov, strelil 12 gólov a na rovnaký počet prihrával.

Gal Koren (22) hráva na pozícii centra. Ako junior pôsobil v tímoch Českých Budějovíc a nemeckého Mannheimu. Ako člen seniorskej reprezentácie svojej krajiny hral na majstrovstvách sveta 2013 vo Švédsku a Fínsku. Aktuálnu sezónu začal v Medveščaku Záhreb v KHL, počas sezóny prestúpil do Ľubľany. Tam v 15-tich zápasoch štyrikrát skóroval a na štyri góly asistoval.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM