Jakub Forgács Správy

Nové prípady sú v 4 okresoch Banskobystrického kraja: Kde zistili drvivú väčšinu?

Na Slovensku pribudlo vyše 300 prípadov koronavírusu, ktoré odhalili PCR testy. Ako sú na tom okresy v Banskobystrickom kraji?

Ilustračný obrázok k článku Nové prípady sú v 4 okresoch Banskobystrického kraja: Kde zistili drvivú väčšinu?
Zdroj: TASR/AP

Počas nedele (9. 5.) pribudlo na Slovensku 311 pozitívne testovaných ľudí na koronavírus z 5 418 PCR testov a 288 pozitívnych z 135 327 anti­génových testov.

Iba v 4 okresoch

Najviac pozitívne testovaných RT-PCR testami bolo podľa Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI) v Košickom kraji (84), nasledujú Žilinský kraj (58), Prešovský (54), Trenčiansky (52), Banskobystrický (25), Trnavský (21), Bratislavský (9) a Nitriansky kraj (8).

NCZI na svojom webe uviedlo, že nové prípady v kraji pribudli v okresoch Banská Bystrica (16), Zvolen (6), Detva (2) a Žarnovica (1).

Nulu nových prípadov tak majú okresy Banská Štiavnica, Brezno, Krupina, Lučenec, Poltár, Revúca, Rimavská Sobota, Veľký Krtíš a Žiar nad Hronom.

Ďalšie aktuálne správy

Pacientov ubudlo

Podľa NCZI Slovensko celkovo eviduje už 385 786 pozitívne testovaných ľudí formou PCR testov a 379 785 formou antigénových testov.

Žiaľ, počet potvrdených obetí na pľúcnu formu COVID-19 vzrástol o 32 prípadov. Celkový počet obetí je 12 051.

Počet hospitalizovaných pacientov s potvrdeným alebo s podozrením na COVID-19 klesol o dvoch. Aktuálne je v nemocniciach 1 033 ľudí.

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť aj zábery očkovacieho autobusu, ktorý predstavil Banskobystrický samosprávny kraj!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality z Banskobystrického kraja

V OBRAZOCH: V Banskobystrickom kraji pomôže očkovací autobus
13
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM