Stanislav Černák Samospráva

Nové rozloženie síl zvolenského zastupiteľstva: Ako to bude v mestskom parlamente vyzerať?

Niektorí poslaneckí kandidáti šli do boja ako nezávislí, iní stavili na podporu politických strán. Pozrite, ako si Zvolenčania v komunálnych voľbách vyskladali svoje nové zastupiteľstvo.

Ilustračný obrázok k článku Nové rozloženie síl zvolenského zastupiteľstva: Ako to bude v mestskom parlamente vyzerať?

V sobotu sme si okrem primátorky vybrali aj 25 poslancov do mestského zastupiteľstva. Medzi 109 kandidátmi sa objavovali nominanti viacerých politických strán, veľkú časť ale tvorili nezávislí kandidáti. Výsledok volieb tento pomer iba potvrdil.

V rukách nezávislých

Mnohí voliči tvrdia, že v komunálkach volia najmä osobnosti a že politické strany nemajú zásadný vplyv na vývoj v meste. Isté ale je, že takto bude vyzerať v nasledujúcom volebnom období vedenie mesta. Zvolenčania si zvolili za primátorku Lenku Balkovičovú, ktorá išla do volebného boja práve ako nezávislá kandidátka. Do zvolenského zastupiteľstva sadne ešte niekoľko ľudí, za ktorými nestoja strany. Z 25-členného zastupiteľstva získalo mandát 10 nezávislých kandidátov.

Medzi stranami vedú smeráci

Stranou, s ktorej podporou sa do zastupiteľstva prebojovalo najviac kandidátov je SMER-SD. Vo zvolenskom zastupiteľstve bude sedieť 8 jej nominantov. S podprou strán SDKÚ-DS a SaS budú sedieť v mestskom parlamente traja zástupcovia. Po jednom budú mať strany NOVA, NaS – naša strana, SNS a HZD budú mať v našom meste každý po jednom zástupcovi..

Nezávislí poslanci: Peter Košík, Peter Drozdík, Branislav Husár, Róbert Vasil, Miroslav Sližik, Vladimír Bella, Peter Hričina, Jaroslav Stehlík, Matej Snopko, Daša Melicheriková

SMER-SD: Ladislav Čierny, Michal Hazlinger, Jozef Ježík, Alžbeta Staníková, Jana Babicová, Milan Čarnoký, Juraj Družbacký, Jana Szedélyová

SDKÚ-DS, SaS: Róbert Ország, Zuzana Niščáková, Peter Časnocha

NOVA: Ružena Babicová

NaS: Miroslav Gálik

SNS: Igor Šufliarsky

HZD: Vladimír Lupták

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM