Jakub Forgács Krimi

Nové skutočnosti o zrážke na priechode: Vodička (24) sa sama prihlásila na polícii, má vlastnú verziu

Prípad zrazeného dievčaťa, ktorý zachytili kamery mestskej polície, je o krok bližšie k vyšetreniu. Podľa slov mužov zákona sa vodička (24) sama prihlásila na polícii, kde podala vysvetlenie k tomu, čo sa stalo.

Ilustračný obrázok k článku Nové skutočnosti o zrážke na priechode: Vodička (24) sa sama prihlásila na polícii, má vlastnú verziu
Zdroj: Dnes24.sk

„V pondelok približne o 13:20 kamery Mestskej polície Banská Bystrica zachytili zrážku chodkyne, ktorá prechádzala po priechode pre chodcov na Námestí Slobody,“ uviedla v utorok referentka pre prevenciu a hovorkyňa Mestskej polície Marianna Belancová. Vtedy polícia usudzovala, čo sa stalo, iba na základe kamerových záznamov.

Ako sme sa však dozvedeli, situácia sa zmenila. „Mladá vodička (24) sa sama prihlásila na polícii a podala k celej udalosti vysvetlenie,“ povedala pre Bystrica 24 krajská policajná hovorkyňa Petra Kováčiková.

„Vodička tvrdila, že zrazené dievča (14) nevidela. Čo sa týka toho, čo povedala k veci, keď sa to stalo, vraj vystúpila z auta, otvorila dvere, spýtala sa zrazenej, či jej niečo je a či ju má odviesť do nemocnice. Slečna jej povedala, že nie. Vodička potom sadla do auta a odišla,“ pokračovala hovorkyňa.

V súčasnosti je nehoda stále v štádiu vyšetrovania. „Podľa doterajších zistení k nehode došlo pravdepodobne v dôsledku toho, že sa vodička plne nevenovala vedeniu vozidla a došlo k zrážke chodkyne,“ povedala Kováčiková a ako doplnila, dôležité bude aj to, či zrazená bude mať nejakú pn-ku.

ZÁBERY Z KAMERY: Na bystrickom priechode auto zrazilo mladú ženu
15
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM