Stanislav Černák Rôzne

Novinka vo vozidlách MHD: Pri cestovaní nás budú vzdelávať ovce!

Vo viac ako 50 linkových autobusoch a trolejbusoch mestskej dopravy (MHD) v Banskej Bystrici a vo Zvolene môžu cestujúci pozerať trojminútové animované vzdelávacie rozprávky zo seriálu Ovce.sk, ktoré upozorňujú deti im blízkou formou na nebezpečenstvá internetu.

Ilustračný obrázok k článku Novinka vo vozidlách MHD: Pri cestovaní nás budú vzdelávať ovce!
Zdroj: Webnoviny.sk

Ide o kampaň Bezpečne do školy s Ovce.sk, ktorú v oboch mestách tento týždeň rozbehlo občianske združenie eSlovensko.

Ako na dnešnom slávnostnom štarte kampane uviedol prezident združenia eSlovensko Miroslav Drobný, podľa prieskumu Výskumného ústavu detskej psychológie a patopsychológie viac ako štvrtina detí sa už ocitla na internete v rizikovej situácii, ale z nich iba štvrtina vie s kým sa môže v prípade núdze poradiť.

Včasný dialóg ako prevencia

„Podstatou každej prevencie je včasný dialóg. Hľadáme všetky možné miesta, kde môžeme deti osloviť. Ako sme sa dostali do televízie, na internet, prišli sme na to, že deti trávia veľa času v autobusoch, keď idú do školy. Tak sme sa dohodli s Banskou Bystricou a so Zvolenom, že pilotne v týchto mestách budú počas celého školského roka ´ovečky´ vzdelávať deti o tom, že internet môže byť aj nebezpečný. Deti na prvom stupni základných škôl často cestujú do školy s rodičom či starším súrodencom, ktorý im môže bližšie vysvetliť hlavnú myšlienku vzdelávacích rozprávok,“ prezradil Drobný.

Združenie eSlovensko chce rokovať aj s ďalšími dopravcami, ktorí majú vo vozidlách MHD obrazovky na vysielanie reklám, o rozšírení kampane Bezpečne do školy s Ovce.sk do ďalších miest.

Novinka vo vozidlách MHD: Pri cestovaní nás budú vzdelávať ovce!
8
Galéria
Zdroj: Webnoviny.sk
Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM