Stanislav Černák Rôzne

Novinka vo zvolenskej nemocnici: Internet zadarmo!

Zvolenská nemocnica, ktorá je členom skupiny AGEL, zaviedla v rámci zvyšovania komfortu svojich pacientov bezplatné pripojenie k bezdrôtovej sieti. Sprístupnenie siete plánuje vedenie nemocnice postupne zaviesť v celej poliklinickej a lôžkovej časti.

Ilustračný obrázok k článku Novinka vo zvolenskej nemocnici: Internet zadarmo!
Zdroj: TASR

Táto sieť je pacientom, ktorí čakajú na vyšetrenie k dispozícii zadarmo na hodinu, nasleduje desať minút prestávka, po ktorej sa môžu pripojiť znovu. „Museli sme obmedziť čas pripojenia kvôli bezpečnosti a zabráneniu zneužívania siete,“ povedal Peter Jurčiak z oddelenia IT.

Testovací mód

„Momentálne sa môžu na wifi pripojiť aj hospitalizovaní pacienti na neurologickom a internom oddelení. Táto služba je v testovacom móde, aby sme zistili, aká bude vyťaženosť siete a následne zavedieme pripojenie aj na ostatné lôžkové oddelenia,“ ozrejmil Jurčiak. Nemocnica tak reaguje na potreby pacientov spojené s technickým pokrokom. Pre veľkú časť obyvateľstva sa stáva bežným štandardom tablet, notebook či mobilný telefón, pomocou ktorého môžu byť všade online.

Komfort pacientov

V prípade potreby práce na diaľku, ktorá sa stáva čoraz naliehavejšou, nebudú pacienti zvolenskej nemonice obmedzovaní, prípadne sa na internete aspoň zabavia a spestria si pobyt v nemocnici. „Veríme, že táto novinka prinesie pacientom väčší komfort a pomôže spríjemniť pobyt na nemocničnom lôžku, ktorý je pre každého človeka zásahom do bežného života,“ dodáva riaditeľ Jozef Botka.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM