Stanislav Černák Správy

Novinka vo zvolenskej nemocnici: Pre pacientov aj zamestnancov sa budú slúžiť omše

Zvolenská nemocnica prináša od soboty pre svojich pacientov a zamestnancov novú službu. Prečítajte si o čo ide!

Ilustračný obrázok k článku Novinka vo zvolenskej nemocnici: Pre pacientov aj zamestnancov sa budú slúžiť omše
Zdroj: Dnes24.sk

Vďaka spolupráci zvolenskej nemocnice s Farnosťou sv. Alžbety Zvolen – mesto a Rímskokatolíckou Farnosťou sv. Dominika Zvolen – Západ, bude každú sobotu, počnúc najbližšou, o 15:30 hodine, v Spoločnom pavilóne na 3. poschodí, odslúžená omša s nedeľnou platnosťou.

Nemocnica sa hlási ku kresťanským tradíciám a poskytovať duchovné služby pacientom, a tiež zamestnancom, ktorí o ne majú záujem, považuje za štandard. „Duchovná útecha pre nábožensky založených pacientov znamená zásadnú podporu, napomáha udržovať psychické zdravie a bojovať s chorobou. Na našom oddelení bol dlhodobý záujem o bohoslužby, preto som veľmi rada, že sa nám podarilo zabezpečiť túto duchovnú službu nielen pre pacientov, ale aj zamestnancov, ktorí sa s ťažkými osudmi ľudí stretávajú denne,“ uviedla primárka geriatrického oddelenia Jana Záhumenská.

Nemocnica vo Zvolene poskytuje lôžkovú starostlivosť pre viac ako 100 tisíc obyvateľov z okresov Zvolen, Krupina, Detva. Nemocnica vo Zvolene ročne ošetrí takmer 17 000 lôžkových paciento. Ambulantne ošetrí viac ako 120 000 pacientov, vykoná viac ako 3 500 operácií a takmer 1 000 pôrodov.

Foto: ilustračné (archív Nemocnice Zvolen)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM