Jakub Forgács Rôzne

Novinky na plážovom kúpalisku? Ľudia si budú môcť uloviť živého pstruha!

Od 14. júna je v prevádzke plážové kúpalisko v Banskej Bystrici. Tento rok sa môžete tešiť na viaceré novinky a otvorené by malo byť do 1. septembra, ale vzhľadom na chladné počasie si tam v týchto dňoch nezaplávate.

Ilustračný obrázok k článku Novinky na plážovom kúpalisku? Ľudia si budú môcť uloviť živého pstruha!
Zdroj: TASR

„V sobotu sme mali návštevnosť 2 000 ľudí, ale v týchto dňoch je kúpalisko opäť zatvorené, kvôli chladnému počasiu,“ informoval Juraj Sninský, konateľ spoločnosti Aqualand, ktorá plážové kúpalisko prevádzkuje. Normálna návštevnosť cez pracovné dni bola na začiatku tejto sezóny približne 1 000 ľudí za deň. „Hlavná sezóna sa začne až začiatkom prázdnin, takže momentálne je ešte veľmi ťažké hodnotiť návštevnosť,“ pokračoval Sninský.

Na kúpalisku si vychutnáte už aj pizzu

Súčasťou kúpaliska je jazero o rozlohe 2,50 ha s piesočnatou plážou, 6 bazénov o celkovej vodnej ploche 4 600 m2, 2 tobogany, 4 – dráhová vodná šmýkačka, detský zábavný park, 3 ihriská na plážový volejbal, 2 futbalové ihriská, 18 dráhový minigolf, bowlingová hala, bedmintonová hala, stoly na stolný tenis, vodné bicykle.

V areáli sa nachádza 11 bufetov s rýchlym občerstvením. Tie ponúkajú hotové a vyprážané jedlá, špeciality pripravované na grile, čerstvé langoše, nanuky, zmrzlinu, vychladené čapované pivko, čapovanú kofolu a ďalšie nápoje. „V tejto sezóne sme pripravili vylepšené reštauračné služby, vďaka čomu sa urýchli obsluha a okrem langošov a špecialít na grile si zákazníci budú môcť objednať aj pizzu,“ uviedol Sninský.

Chyťte si živého pstruha

Tento rok však na návštevníkov kúpaliska čaká aj niekoľko ďalších zaujímavých noviniek. „Pre zákazníkov pripravujeme možnosť, chytiť si živého pstruha a dať si ho pripraviť alebo zabaliť a odniesť domov,“ pokračoval Sninský. Táto novinka bude fungovať približne od 7. júla.

Rekonštrukciou prešiel aj 50 – metrový bazén, okolo ktorého je nová zámková dlažba a vynovené sú aj všetky chodníky v celom areáli. „Pre tých najmenších sme tento rok pripravili nafukovačky a ďalšie atrakcie zadarmo,“ dodal na záver Sninský.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM