Správy

Novú plaváreň treba podľa poslanca napojiť na vlastný zdroj tepla. Takto zareagoval viceprimátor

Časť športovej verejnosti, podporovaná niektorým zvolenskými poslancami, si dala vypracovať analýzu, ktorá prináša ako výhodnú práve alternatívu kanalizačného zberača vedúceho popod areál.

Ilustračný obrázok k článku Novú plaváreň treba podľa poslanca napojiť na vlastný zdroj tepla. Takto zareagoval viceprimátor
5
Galéria
Zdroj: Mesto Zvolen

Plaváreň a kúpalisko, ktoré majú vyrásť v pripravovanom športovo-rekreačnom areáli vo zvolenskej časti Bariny, výrazne ušetria na prevádzke, ak sa na ohrev vody a vykurovanie využije kanalizačný zberač vedúci popod areál. Tvrdí to miestny podnikateľ Vladimír Štiasny a poslanec mestského zastupiteľstva Miroslav Slížik. Časť športovej verejnosti, podporovaná niektorým zvolenskými poslancami, si totiž dala vypracovať analýzu, ktorá prináša ako výhodnú práve túto alternatívu.

Podnikateľ i poslanec nedávno pred médiami poukázali na nevýhodu centrálneho zdroja tepla (CZT), ktorý v meste poskytuje spoločnosť Zvolenská teplárenská a na ktorý by sa pri stavbe areálu museli podľa zákona napojiť všetky plánované objekty. Ak by si ale mesto vybudovalo vlastný zdroj tepla, bolo by od CZT nezávislé a ušetrilo by ročne aj stovky tisíc eur, tvrdia obaja.

Súčasne sa jednoznačne vyslovili aj za výstavbu 50-metrového plaveckého bazéna, ktorý podľa nich poskytne možnosti na výrazný rozvoj športu v meste i regióne. Mesto totiž vo svojom zámere hovorí o 25-metrovom, s rozšíreným počtom plaveckých dráh.

Ako ale uviedol viceprimátor mesta Jaroslav Stehlík, prezentované myšlienky v otázkach energetiky sú aj v súlade so zámermi mesta. „Aj naším hlavným záujmom je, aby mesto vybralo taký zdroj energií, ktorý mesto z dlhodobého pohľadu zaťaží najmenej a bude preň najvýhodnejší,“ uviedol.

V otázke plaveckého bazéna podľa Stehlíka doposiaľ nedošlo k dohode v rámci mestského zastupiteľstva. „Otázka dĺžky dráh a veľkosti samotnej plavárne preto ostáva naďalej otvorená a bude o nej pravdepodobne rozhodovať už nové zastupiteľstvo,“ konštatoval.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Návrh využitia pozemkov na Barinách
5
Galéria
Zdroj: Mesto Zvolen
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM