Eva Drugdová Kultúra

Nový týždeň odhalil lákadlá pre Zvolenčanov. Poznačte si TOP 10 akcií v meste

Kam sa oplatí skočiť počas nadchádzajúcich siedmich dní? Vybrali sme pre vás to naj, čo môžete zažiť pod Pustým hradom!

Ilustračný obrázok k článku Nový týždeň odhalil lákadlá pre Zvolenčanov. Poznačte si TOP 10 akcií v meste
15
Galéria
Foto: Nicole Regecová

Šrégom nočným Zvolenom

18. apríla 2017 o 20.00, Technická univerzita Zvolen

Ak neviete, ako stráviť večer, je tu pre vás Beh nočným Zvolenom. Začína sa pred aulou Technickej univerzity Zvolen a na športovcov čaká 7 km dlhá trasa, ktorá vedie okolo najzaujímavejších miest Zvolena a končí pred Technickou univerzitou. Príďte si zabehať alebo podporiť súťažiacich.

Slovensko 20 vs. Maďarsko 20

19. apríla 2017 o 16.30, futbalový štadión vo Zvolene

Na zvolenskom štadióne sa uskutoční medzištátne futbalové stretnutie. Pôjde o prípravný zápas našej reprezentačnej dvadsiatky s maďarskými rovesníkmi.

Zvolenské randevu – Peter Lipa a Peter Lipa mladší

19. apríla 2017 o 19.30, Hotel Poľana

Zvolenské randevu je hudobno-zábavná šou známeho zabávača Jána Snopka, ktorý tento raz privíta ako svojich hostí Petra Lipu a Petra Lipu mladšieho. V Hoteli Poľana na Vás čaká vynikajúca zábava s príjemnou hudbou.

Zelený Zvolen

20. apríla 2017 o 13.00, Stará radnica

Na Starej radnici sa bude konať druhá konferencia o výsledkoch projektu Biotechnické inovácie. Projekt, ktorý trval od roku 2014 do roku 2017, predstavia najlepšie jeho tvorcovia a spolutvorcovia – projektanti, architekti, zástupcovia firiem, mesta, Technickej univerzity vo Zvolene a Blue Alternative Nadácie. Cieľom je predstaviť verejnosti rôznorodé opatrenia na zadržiavanie dažďovej vody a jej opätovné vrátenie do prírody alebo opätovné využitie.

Pachute politiky mínus – prezentácia knihy Jozefa Bilyho

20. apríla 2017 o 16.30, Krajská knižnica Ľ. Štúra

V Krajskej knižnici Ľ. Štúra sa bude konať prezentácia novej knihy bývalého pedagóga a Zvolenčana Jozefa Bilyho, ktorý sa vo svojej práci sústreďuje na satirickú poéziu, humoresky a verše pre deti.

Lesnícke dni

21. apríla 2017, Nám. SNP

V piatok sa na zvolenskom námestí uskutoční už jedenásty ročník Lesníckych dní, na ktorom verejnosť čaká zaujímavý program, ako napríklad Pod krídlami dravcov, Signály trubačov a nebudú chýbať ani tvorivé dielne, sokoliari, fujaristi, lukostreľba či ochutnávka bylinkových čajov. Vyvrcholením programu bude skupina Polemic.

Zámocká hudobná jar

21. a 22. apríla 2017 o 19.00, Kráľovská sieň Zvolenského zámku

V piatok a v sobotu sa bude konať 14. ročník Zámockej hudobnej jari, ktorá predstavuje prehliadku klasickej hudby. Tento rok budú súčasťou podujatia dva koncerty, pričom v piatok sa Vám predstaví Žilinské sláčikové kvarteto Donau MonArchi a v sobotu Peter Breiner, ktorý Vás bude celý večer sprevádzať hrou na klavír.

Čistenie brehov Hrona, Borovej Hory a sídliska Západ

22. apríla o 8.00 a 9.00

Pri príležitosti Dňa Zeme prebehne v sobotu na troch rôznych miestach spoločné čistenie. Do veľkého upratovania sa môže zapojiť každý, kto chce skrášliť svoje okolie. Čistenie brehov Hrona sa začne o 8.00 a dobrovoľníci sa stretnú pri červenom medokýši. Upratovanie Borovej Hory a sídliska Západ začne v rovnaký čas o 9.00 a s organizátormi sa môžete stretnúť na sídlisku Západ pri Občianskom centre OKO a na Borovej Hore pri jazierku.

Drevák race

22. apríla o 9.00, Pustý hrad

Tento týždeň sa zrejme nesie v znamení behu. V sobotu vás totiž čaká vytrvalostný beh prírodným terénom s prekážkami. Preteky sa začínajú a končia pri zimnom štadióne a 8 km dlhá trasa povedie od zimného štadióna cez blízky les a okolo Pustého hradu.

Cuky a Luky autogramiáda

22. apríla o 17.00, Europa Zvolen

Fanúšikovia Cuky a Luky sa môžu v sobotu tešiť na autogramiádu. Predstaviteľky obľúbenej dvojice Petra Polnišová a Zuzana Šebová uvedú osobne nový film v Kine Star 2.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Krásy Zvolena zachytené mladým fotografom
15
Galéria
Foto: Peter Braciník
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM