Správy

Obce neďaleko Zvolena čaká nepríjemnosť: Dni, kedy budú bez prúdu stovky domácností

Odstávka sa dotkne hneď stoviek odberných miest. Čo je dôvodom?

Ilustračný obrázok k článku Obce neďaleko Zvolena čaká nepríjemnosť: Dni, kedy budú bez prúdu stovky domácností
Zdroj: SSD

Odstávka elektriny, trvajúca niekoľko hodín, čaká v utorok a v stredu (29. a 30. 6.) niektoré obce v okresoch Zvolen a Rimavská Sobota. Stredoslovenská distribučná (SSD) tam bude vykonávať revíziu svojich zariadení. Infromoval o tom hovorca SSD Miroslav Gejdoš.

V neďalekých obciach

V okrese Zvolen sa odstávka dotkne 600 domácností v obci Pliešovce v utorok v čase od 7.45 do 15.00 hod.

V stredu bude v Pliešovciach ďalšia odstávka, ale dotkne sa iných odberných miest. Pocítia ju aj niektorí obyvatelia neďalekej Bzovskej Lehôtky. Odstávka bude v čase od 7.30 do 18.00 hod. a bez elektriny ostane spolu približne 630 domácností.

Ďalšie aktuálne správy

Aký je dôvod?

„Vo všetkých spomenutých prípadoch sú odstávky elektriny nevyhnutné pre charakter plánovaných prác a najmä bezpečnosť. Ak to okolnosti dovolia, pracovníci Stredoslovenskej distribučnej môžu jednotlivé odstávky ukončiť aj v kratšom čase,“ uviedol Gejdoš. Dotknutých obyvateľov energetici žiadajú, aby sa na obmedzenia patrične pripravili a boli trpezliví. „V prípade, že by sa údržbové práce na energetických zariadeniach nevykonali včas, ohrozilo by to ich spoľahlivú a bezpečnú prevádzku,“ dodal.

Zoznam všetkých odberných miest, ktorých sa odstávky týkajú, je dostupný na internetovej stránke Stredoslovenskej distribučnej v časti plánované odstávky.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality zo Zvolena

Elektrina, prúd
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM