Správy

Obec pri Zvolene sa chce pustiť do úradu. Pôjde o najväčšiu investíciu za posledné roky

Na zateplenie a modernizáciu obecného úradu, ktorý bol postavený v 50. rokoch 20. storočia, získala samospráva približne 640 000 eur z eurofondov.

Ilustračný obrázok k článku Obec pri Zvolene sa chce pustiť do úradu. Pôjde o najväčšiu investíciu za posledné roky
Zdroj: TASR

Najväčšia investícia za uplynulé roky čaká obec Kováčová v okrese Zvolen. Na zateplenie a modernizáciu obecného úradu, ktorý bol postavený v 50. rokoch 20. storočia, získala samospráva približne 640.000 eur z eurofondov a to prostredníctvom Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry (SIEA).

„Obnova bude spočívať vo výmene okien, dverí, zateplení, novom systéme vykurovania a postaví sa aj nový krov a strecha,“ povedal starosta Ján Izrael, ktorý je zároveň v nadchádzajúcich komunálnych voľbách jediným kandidátom na túto funkciu.

Obec už pred niekoľkými dňami podpísala zmluvu na dodávku stavebných prác s lučeneckou spoločnosťou, ktorá ponúkla najlepšie podmienky vo verejnej súťaži.

„Začať stavať by sa malo v marci 2019 a doba realizácie by nemala byť dlhšia ako jeden rok,“ uviedol starosta. Počas rekonštrukcie sa celá agenda úradu presťahuje do neďalekého obecného domu, ktorý bol postavený pred ôsmimi rokmi.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM