Jakub Forgács Správy

Obnova známej zvolenskej ulice pokračuje. Ľudia sa musia pripraviť na obmedzenia

Vo Zvolene sa začala druhá etapa prác na jednej z najdôležitejších komunikácií na sídlisku Západ. Ako sa dotkne ľudí?

Ilustračný obrázok k článku Obnova známej zvolenskej ulice pokračuje. Ľudia sa musia pripraviť na obmedzenia
15
Galéria
Zdroj: TASR

Mesto Zvolen začalo realizovať v týchto dňoch druhú etapu prác na obnove Tulskej ulice, ktorá je jednou z najdôležitejších komunikácií na sídlisku Západ. Práce by mali byť ukončené najneskôr v novembri tohto roka.

Pre dopravné obmedzenia práce pozostávajú z viacerých častí. „V súčasnosti rekonštruujeme časť od Novozámockej ulice až po vstup do Ulice Imatra, v ďalšej časti by malo dôjsť k oprave Tulskej ulice až po Strážsku cestu,“ hovorí Anna Bešinová z odboru výstavby, životného prostredia a dopravy Mestského úradu vo Zvolene.

Súbežne sa opravujú aj chodníky a kompletne sa vymieňa vozovka. Aktuálne je dopravné obmedzenie pre motorové vozidlá na úseku od Novozámockej ulice po Ulicu Imatra. Zásobovanie predajní a prevádzok obchodu a služieb bude zachované aj počas rekonštrukcie tejto časti Tulskej ulice. „Obmedzenia pre obyvateľov sa budú týkať hlavne parkovania vozidiel na parkovacích plochách pred bytovými domami v pracovných dňoch, v čase prebiehajúcich stavebných prác, preto prosíme obyvateľov o strpenie,“ dopĺňa referent dopravy Mestského úradu vo Zvolene Dušan Gdovín.

Mesto začalo s rekonštrukčnými prácami na Tulskej ulici vlani na jeseň. Prvá etapa prác zahŕňala úsek od Ulice Ľudovíta Štúra až po Ulicu Imatra. Celá investícia by mala stáť mesto 785 950 eur.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Krásy Zvolena zachytené mladým fotografom
15
Galéria
Foto: Peter Braciník
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM