Marcel Mojžiš Rôzne

OBRAZOM: Zvolenčania ráno neverili vlastným očiam. Takto mesto zavalil sneh!

Množstvo Zvolenčanov si išlo ráno po tom, čo vstalo z postele, doslova oči vyočiť. Jar a začiatok Veľkej noci pod Pustým hradom vypadá skôr ako keby prichádzali Vianoce a namiesto prípravy korbáčov a kraslíc sme mali ísť čím skôr vyraziť zháňať darčeky pod stromček.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Zvolenčania ráno neverili vlastným očiam. Takto mesto zavalil sneh!
Foto: Marcel Mojžiš

Zvolen sa za pár hodín zmenil na zimnú krajinu a po jari zatiaľ ani chýru ani slychu. Tak to vyzerá po tom, čo náš okres zasiahlo silné sneženie. Na chladnú zem začali dosadať husté chumáče a okamžite začala stúpať do výšky čoraz vyššia a vyššia biela perina.

Meteorológovia hlásia, že vo Zvolene a okolí musíme so snežením počítať až do večera. A napadnúť u nás má podľa výstrahy Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu miestami až 20 centimetrov čerstvého snehu. Detailnejšie informácie o počasí vo Zvolenskom okrese si prečítajte TU!

Vlastným očiam ráno neverilo množstvo Zvolenčanov. To že nielen Vianoce, ale napokon aj začiatok Veľkej noci bude pod Pustým hradom na ľade, prekvapilo i pani Alenu. „Okolo siedmej hodiny som vstala z postele a fakt som nechápala. Keď som si išla ľahnúť , po snehu nebolo ani chýru a vstanem a zrazu toto. Takúto zimu si vo Zvolene ani nepamätám,“ povedala nám. Podobne na tom bol aj pán Igor. „Už sa od februára teším, že po tak dlhej a mimoriadnej zime ide jar, tá už napokon je oficiálne aj tu a máme tu toľkoto snehu. Aj keď zimu mám rád, ten sneh mi už osobne začína ísť trochu aj na nervy,“ povzdychol si päťdesiatnik zo Zvolena.

Zvolen sa na jar zmenil na zimnú krajinu
12
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM