Jana Mlynarova Krimi

Obvinením z prepadu zvolenského taxikára hrozí väzba na 8 rokov

Obaja obvinení sa od 31. decembra 2009 nachádzajú vo vyšetrovacej väzbe za lúpež. Spáchali ju 28. decembra vo Zvolene neďaleko Môťovskej priehrady.

Zo spáchania zločinu lúpeže a z prečinu neoprávneného vyrobenia a používania elektronického platobného prostriedku a inej platobnej karty obvinil vyšetrovateľ v utorok (26. januára) 31-ročného Dušana K. zo Žiaru nad Hronom a 44-ročného Miroslava M. zo Sliača. Muži, ktorí prechodne bývajú vo Zvolene, sa ich dopustili v spolupáchateľstve.
Obaja obvinení sa od 31. decembra 2009 nachádzajú vo vyšetrovacej väzbe za lúpež. Spáchali ju 28. decembra vo Zvolene neďaleko Môťovskej priehrady. V osobnom motorovom vozidle Opel Vectra nožom napadli taxikára, strčili ho do kufra auta a ukradli mu 300 eur a štyri mobilné telefóny.
Policajtom sa podarilo dokázať, že táto dvojica ešte v pondelok 21. decembra minulého roka v popoludňajších hodinách v turistickej ubytovni na Ulici SNP v Sliači po predchádzajúcej vzájomnej dohode omámila a okradla 31-ročného Richarda z Banskej Bystrice. Dušan mu primiešal do kávy a do vína, ktoré všetci traja spolu konzumovali, presne nezistené množstvo rozdrvených tabletiek diazepamu. Páchatelia potom využili jeho bezbrannosť a na toalete mu Miroslav ukradol peňaženku, v ktorej mal poškodený aj platobnú kartu. Ešte v ten istý deň z bankomatu na turistickej ubytovni vybrali z jeho účtu 270 eur. Potom peňaženku i s platobnou kartou poškodenému vrátili, peniaze si rozdelili a použili ich pre vlastnú potrebu.
Obvinený Dušan K. bol už v minulosti 2-krát súdne trestaný za majetkovú a za násilnú trestnú činnosť. Jeho komplic Miroslav M. bol raz súdne trestaný za majetkovú trestnú činnosť. Teraz im hrozí trest odňatia slobody na 3 až 8 rokov, informovala dnes TASR banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM