Stanislav Černák Rôzne

Obyvatelia nášho mesta rozhodli: TOP 3 najkrajších kútov Zvolena!

Čo v našom meste považujete za najkrajšie? Takúto otázku sme položili desiatkam Zvolenčanov vo veku od 17 do 60 rokov. Z ich odpovedí sme zostavili TOP trojku najobľúbenejších miest.

Ilustračný obrázok k článku Obyvatelia nášho mesta rozhodli: TOP 3 najkrajších kútov Zvolena!
Foto: Marcel Páleš / Zdroj: Dnes24.sk

Je viacero miest v našom meste, ktoré by Zvolenčania odporučili návštevníkom Zvolena. Niekto sa rád poprechádza po námestí, iní zas zavítajú do okolitej prírody, zámok, či Pustý hrad.

Najviac z vás si zvolilo…

Miest, ktoré sa môže popýšiť najvyššou obľúbenosťou u obyvateľov odznelo veruže viacero. Mnohí sa nás spýtali spätne, „Iba jedno?“. Napokon však z mnohých tipov vyšiel víťaz. Najviac ľudí reagovalo odpoveďou – Pustý hrad!

„Tých miest je viacero, ale kus poctivej roboty sa odviedol na Pustom hrade, takže určite je najkrajším miestom práve on. A ten výhľad, kde máte celý Zvolen ako na dlani,“ podelil sa s nami o svoj názor v uliciach Zvolena pán Pavol (60).

„Pokojne poviem, že pýchou Zvolena je práve Pustý hrad, no je to aj pár iných miest, ktoré považujem za pekné. Určite aj náš zámok a ja osobne mám rád aj Môťovskú priehradu, len by nebolo na škodu zveľadiť viac jej okolie,“ pridal ďalší názor pán Miroslav (32).

Bodoval zámok a iné

Vo vašich odpovediach sa veľmi často objavoval aj Zvolenský zámok. „Je v centre mesta a pritom je v jeho okolí absolútny pokoj. Nechodievam tam často, ale podľa mňa je práve náš zámok najkrajší miestom,“ bola jedna z odpovedí, ktorú nám prezradila Zvolenčanka Veronika (29).

Medzi ďalšie najčastejšie odpovede, ktoré sa objavovali medzi Zvolenčanmi bolo aj zvolenské námestie, neďaleká Čertova skala, ale aj priehrada na Sekieri, či Bienska dolina.

TOP miesta vo Zvolene podľa oslovených obyvateľov

Takéto je teda konečné poradie:

• 1. Pustý hrad

• 2. Zvolenský zámok

• 3. Námestie SNP

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM