Správy

Očová vyhlásila 3. stupeň povodňovej aktivity: Zaplavené sú domy, záhrady aj cesty

Pre povodeň sa našťastie v dedine nikto nezranil. Počas utorka dobrovoľní hasiči z Očovej a pracovníci obecných služieb odstraňujú škody.

Ilustračný obrázok k článku Očová vyhlásila 3. stupeň povodňovej aktivity: Zaplavené sú domy, záhrady aj cesty
Zdroj: HaZZ

Pre vyliatie vodného toku Hučava v Očovej vo Zvolenskom okrese vyhlásila obec tretí stupeň povodňovej aktivity. V utorok to potvrdila prednostka očovského obecného úradu Janka Holíková s tým, že pre výdatný dážď sú zaplavené rodinné domy, záhrady, dvory a aj cesty.

Ako dodala, pre povodeň sa v dedine nikto nezranil. Počas utorka dobrovoľní hasiči z Očovej a pracovníci obecných služieb odstraňujú škody po povodni. „Voda klesá pomaly a očakávajú sa ďalšie zrážky. Upozorňujeme občanov, že situácia sa môže opakovane zhoršiť,“ uvádza samospráva a obyvateľom pripomína, že ak potrebujú odčerpať vodu zo svojich príbytkov, kontaktovať majú pracovníkov obecného úradu. Nahlásiť treba aj škody na majetku.

Pre daždivé počasie počas víkendu (15. – 16. 5.) na celom území Slovenska začali stúpať hladiny vodných tokov. V susednej obci Zvolenská Slatina vo Zvolenskom okrese sa v utorok nadránom pre výdatný dážď vyliali Rybný potok aj rieka Slatina.

V priloženej fotogalérii nájdete aj zábery z rušnej noci vo Zvolene!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Pre vyčíňanie vodného živla ratovali aj ľudí pod Pustým hradom
9
Galéria
Zdroj: FB Lenka Balkovičová
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM