Barbara Dallosová Správy

Oddelenie primára Časnochu neuniklo pozornosti: Pocta pre lekárov aj ostatný personál za ich obetavosť a prístup k práci

Oddelenie anesteziológie a intenzívnej medicíny zvolenskej nemocnice sa dočkalo ocenenia. Pocty za obetavosť sa tak dostalo tým, ktorým vkladáme do rúk naše životy, lekárom, sestričkám i celému personálu.

Ilustračný obrázok k článku Oddelenie primára Časnochu neuniklo pozornosti: Pocta pre lekárov aj ostatný personál za ich obetavosť a prístup k práci
Zdroj: Dnes24.sk

Oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny (OAIM) Nemocnice Zvolen, ktorá je členom skupiny AGEL získalo Cenu primátorky mesta Zvolen. Takto významné ocenenie bolo odovzdané primárovi MUDr. Časnochovi, všetkým lekárom, sestričkám a celému personálu oddelenia za obetavosť a zodpovedný prístup k práci.

Tisíce podaných anestézií

Cenu prevzal z rúk pani primátorky mesta Zvolen Lenky Balkovičovej primár OAIM a námestník riaditeľa pre zdravotnú starostlivosť MUDr. Peter Časnocha v priestoroch Zvolenského zámku.

„Oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny je dlhodobo „neviditeľnou“ súčasťou nemocnice. Pritom sú to práve tí lekári, ktorí najviac balansujú medzi naším životom a smrťou," hovorí primár oceneného oddelenia Peter Časnocha.

Podľa jeho slov sa anestézie podané v tomto roku počítajú v tisíckach. ,,Na jednej strane je našou prácou uspávať pacientov pri operáciách, kedy sa pohybujeme na hranici čiastočného a celkového uspatia. V uplynolom roku sme podali viac ako 4 000 anestézií. Na druhej strane sa snažíme udržať na žive pacientov s ťažkými polytraumami, ktorých bolo v roku 2015 takmer 300. V ambulantnej časti sa ročne venujeme viac ako 7 000 pacientom, ktorí trpia silnými a chronickými bolesťami,“ vysvetlil Časnocha.

Strážni anjeli

Ocenených bolo 5 ľudí a organizácií, ktoré prispievajú k propagácii alebo zlepšeniu života komunity. „Dalo by sa povedať, že sú to takí naši strážni anjeli, o ktorých sa málo vie, ale mnohokrát sú dôležitejší ako iní zdravotnícki pracovníci, pretože sa o nás starajú práve v čase nášho bezvedomia,“ povedal riaditeľ nemocnice Jozef Botka s tým, že je nesmierne rád, že bolo ocenené práve OAIM.

Oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny bolo založené v roku 1965. Lôžkové oddelenie má v súčasnosti 5 lôžok. Kolektív, pod vedením primára a zároveň námestníka riaditeľa pre zdravotnú starostlivosť MUDr. Petra Časnochu, tvorí 13 lekárov, 30 sestier, 5 sanitárov a 2 upratovačky.

Oddelenie zvolenskej nemocnice sa teší z ocenenia
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM