Jana Mlynarova Rôzne

Odmínovacie systémy z Krupiny aj v Srí Lanke

Najmä predaj odmínovacích systémov Božena pomáha v súčasnosti stabilizovať výrobu i zamestnanosť v spoločnosti WAY Industry, a. s., Krupina, kde prednedávnom počas krízi prepustili asi polovicu z 520 zamestnancov.

"Už začiatkom roka sa export tohto systému pozitívne prejavil v ekonomike firmy . " uviedol predseda predstavenstva spoločnosti Ľudovít Černák.
Po kríze a prepúšťaní firmu kúpil Sitno Holding Bratislava a Černák sa ako jej šéf zameral aj na iné, nové trhy. V Európe napríklad dodávky nakladačov Locust exportovali do Nemecka, Švajčiarska a Rakúska a v priebehu roka naštartovala dodávky nakladačov najmä do Českej republiky.
V prípade odmínovacích systémov bol záujem najmä z Kanady, kde sa vyviezli štyri kusy. Tento rok predali až 12 kusov aj na Srí Lanku. Dokonca Ministerstvo obrany Českej republiky, ktoré už systémy z Krupiny vlastní, prednedávnom ohlásilo dodávky systému do Jordánska. Černák by však bol rád, keby si Boženu zakúpil aj slovenský rezort obrany. Po rokovaniach, ktoré v tomto smere už mali by mohlo dôjsť ku kúpe systému na budúci rok.
Spoločnosť podľa jej generálneho riaditeľa Milana Slašťana dnes zamestnáva 269 ľudí a firma dosiahla od začiatku roka dodnes obrat približne 7 miliónov eur (210,88 milióna Sk),čo dáva dobrý predpoklad do budúcna , že hromadne prepúšťať by už v Krupine nemali.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM