Stanislav Černák Kultúra

Odvážne dielo kontroverzného umelca: Nymfomanka láka ľudí na Zvolenský zámok

Na Zvolenský zámok môžeme vyraziť aj za umením. Zvolenčanov no nielen tých láka do príťažlivých priestorov tentoraz naozaj odvážne dielo známeho kontroverzného umelca.

Ilustračný obrázok k článku Odvážne dielo kontroverzného umelca: Nymfomanka láka ľudí na Zvolenský zámok
Zdroj: Dnes24.sk

Štvrtky už od polovice júla patria letnému kinu na nádvorí Zvolenského zámku. Premietanie filmov sa teší obľube mnohých ľudí. Vlani v lete skúsili na Zvolenskom zámku premietať filmy pre verejnosť. Podujatie sa uchytilo a pokračuje aj počas tohto leta. K videniu sú výlučne kvalitné európske snímky. Vidieť ste mohli filmy Pena dní a Borgman. A teraz príde na rad Nymfomanka.

„Návštevnosť hodnotím veľmi úspešne. Dve premietania navštívilo dokopy približne 150 ľudí. A popravde som sa s návštevníkmi nerozprával, ale dovolím si tvrdiť, že ich na premietanie pritiahlo atraktívne prostredie, teda atmosférou dýchajúce nádvorie Zvolenského zámku a tiež alternatívne zameraná dramaturgia,“ prezradil pre Zvolen 24 organizátor podujatia Tomáš Kršňák.

Aj tento štvrtok budete môcť opäť navštíviť o 21. hodine nádvorie Zvolenského zámku. Pripravený je pre vás film Nymfomanka I. od kontroverzného dánskeho režiséra Larsa von Triera.

Nymfomanka je odvážny a poetický príbeh cesty jednej ženy od narodenia až do 50-ky, vyrozprávaný hlavnou postavou – nymfomankou Joe. V jeden zimný večer nájde šarmantný starý mládenec Seligman v uličke dobitú Joe. Vezme ju k sebe domov, ošetrí jej zranenia a ona mu zatiaľ v ôsmich košatých kapitolách vyrozpráva svoj príbeh.

Nezabudnite, vstupné je 3 eurá.

Foto: ilustračné (SNG)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM