Jakub Forgács Správy

OFICIÁLNE VÝSLEDKY sú tu: Aj vo Zvolene triumfovalo OĽaNO, ostatné strany sa premiešali

Oficiálne výsledky parlamentných volieb sú na svete. My sme sa pozreli na to, komu v nich dali dôveru Zvolenčania. Výsledky sa mierne líšia od tých celoslovenských.

Ilustračný obrázok k článku OFICIÁLNE VÝSLEDKY sú tu: Aj vo Zvolene triumfovalo OĽaNO, ostatné strany sa premiešali
1
Galéria
Zdroj: TASR

Víťazom parlamentných volieb sa podľa oficiálnych výsledkov stalo hnutie OĽaNO, ktoré získalo 25,02 percenta hlasov. Na druhom mieste skončil Smer-SD (18,29 %) a nasleduje Sme rodina (8,24 %). Miesta v parlamente si zabezpečili aj ĽSNS (7,97 %), SaS (6,22 %) a strana Za ľudí (5,77 %). Volebná účasť dosiahla 65,80 %.

Nás však zaujímalo, ako volili ľudia vo Zvolene, kde bola účasť o niečo vyššia – 66,25 %. Výsledky sa od tých celoslovenských mierne líšia. Pozrite, komu dali svoju dôveru ľudia spod Pustého hradu:

OĽaNO vo Zvolene tiež zvíťazilo, keď mu dôveru dalo 23,55 % voličov. Smer-SD získal až 20,63 % platných hlasov a na treťom mieste skončilo hnutie Sme rodina (9,68 %).

Koalícia PS a Spolu získala 9,14 % platných hlasov a pri takomto výsledku by sa dostala aj do parlamentu. Nasledujú strany SaS (7,79 %), ĽSNS (6,73 %) a Za ľudí s 6,27 %. Ostatné strany získali pod 5 % a ich výsledky si môžete pozrieť na grafike v priloženej galérii.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Ste spokojní s výsledkami parlamentných volieb?

nie
Ako volili ľudia vo Zvolene? Pozrite si GRAFIKU
1
Galéria
Zdroj: Štatistický úrad SR
Zdroj: Štatistický úrad SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM