Jakub Forgács Krimi

Otrasná vražda! Ján (†52) bol bodnutý najmenej 10-krát a mal devastačné poranenia hlavy

Polícia vyšetruje otrasný prípad vraždy v obci Lovčica-Trubín. Ján (†52) žiaľ podľahol ťažkým zraneniam. Podľa doterajších zistení k spáchaniu šokujúceho zločinu došlo v kuchyni rodinného domu.

Ilustračný obrázok k článku Otrasná vražda! Ján (†52) bol bodnutý najmenej 10-krát a mal devastačné poranenia hlavy
Zdroj: Policajný zbor SR

„K udalosti došlo vo štvrtok v neskorých večerných hodinách. Na miesto vyslal operačný dôstojník okamžite hliadky polície na preverenie situácie. Kolegovia na mieste zistili, že v jednom z rodinných domov skutočne došlo k spáchaniu trestného činu,“ uviedla Petra Vašková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici. Hneď po tejto informácii bola na miesto vyslaná výjazdová skupina kriminalistov z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici, ktorá miesto dôkladne zadokumentovala.

Po vykonaní ohliadky miesta činu policajti konštatovali, že sa jedná o obzvlášť závažnú vraždu. „K spáchaniu tohto zločinu došlo podľa doterajších zistení v kuchyni rodinného domu, kde páchateľ úmyselne, a to nie menej ako desaťkrát, bodol bodným nástrojom do oblasti chrbta Jána H. (52) z menovanej obce,“ prezradila hovorkyňa a ako pokračovala, ďalej nebohému spôsobil devastačné poranenia hlavy. Podľa doterajších zistení bola bezprostrednou príčinou smrti poškodeného mozgová smrť, ktorá nastala v dôsledku vážnych poranení mozgu a lebky.

Ako uviedla polícia, v súvislosti s týmto zločinom vo štvrtok zadržali podozrivého muža z obce Lovčica Trubín Štefana Š. (41). „S týmto mužom počas dnešného dňa vykonávame procesné úkony. Dnes, akonáhle to bolo možné, bol pohotovostným policajným útvarom eskortovaný pred vyšetrovateľa, u ktorého sa podrobuje výsluchu. Nakoľko dychová skúška u neho preukazovala, že je pod vplyvom alkoholu, nebolo možné vykonávať tieto procesné úkony skôr,“ informovala Vašková.

„Na základe ďalších zistení, ako aj na základe zhromaždenia potrebných dôkazových materiálov sa rozhodne o ďalšom postupe vo vyšetrovaní, teda ako sa bude presne kvalifikovať zločin, z ktorého bude podozrivému vznesené obvinenie a pod.,“ pokračovala hovorkyňa, podľa ktorej boli na mieste zaistené stopy, ktoré budú podrobené znaleckému a expertíznemu skúmaniu. Ako uviedla, v prípade podozrivého ide o osobu, ktorá už bola v minulosti trestne stíhaná, nie však pre násilnú trestnú činnosť. „K motívu konania muža (41) sa v tejto chvíli nebudeme vyjadrovať, nakoľko by to bolo predčasné, vzhľadom na prebiehajúce procesné úkony. Obvinenie zatiaľ vznesené nebolo,“ dodala Vašková.

Policajti vyšetrujú otrasný skutok vraždy, pozrite si zábery
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM