Marcel Mojžiš Krimi

Ozbrojená dráma! Lupič vtrhol do banky so zbraňou v ruke, na peniaze si zobral ruksak

V stredu v čase o 16.00 hodine v Banskej Bystrici na Dolnej ulici došlo k lúpežnému prepadnutiu pobočky banky. Neznámy maskovaný páchateľ vošiel podľa polície do finančného domu, pristúpil k pracovnému pultu a v pravej ruke držal zbraň!

Ilustračný obrázok k článku Ozbrojená dráma! Lupič vtrhol do banky so zbraňou v ruke, na peniaze si zobral ruksak
Foto: Eva Viestová

„So zbraňou namieril na zamestnanca banky a so slovami, že je to prepadnutie, žiadal od neho peniaze. Následne položil ruksak na pult, do ktorého mu pracovník banky vložil peniaze. Páchateľ bez slova potom odišiel z banky na neznáme miesto,“ opísala dramatické chvíle krajská policajná hovorkyňa Jana Vrbická.

Banke vznikla škoda za viac ako 1 800 eur. K zraneniu ľudí našťastie nedošlo. Vyšetrovateľ v Banskej Bystrici začal trestné stíhanie pre zločin lúpeže. Po páchateľovi polícia pátra, za tento zločin hrozí trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov.

Páchateľ je približne 180 centimetrov vysoký, zavalitejšej postavy, má okolo 20 až 35 rokov. Mal oblečenú šedo-čiernu bundu a tmavé nohavice, obutú mal čiernu zimnú obuv. Na hlave mal tmavozelenú vlnenú kuklu s celistvý otvorom na oči. „So sebou mal športový čierno-modrý ruksak s bielym nápisom. V ruksaku mal biely šál s čiernymi pásmi. Páchateľ bol ozbrojený. Prosíme občanov ak v okolí banky videli podozrivú osobu, ktorá zodpovedá popisu páchateľa, aby to oznámili polícii na t. č. 158,“ dodala J. Vrbická.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM