Jakub Forgács Správy

Pacientov vo zvolenskej nemocnici neubúda: Stav predovšetkým nezaočkovaných sa prudko zhoršuje

Nemocnica eviduje takmer 80 covid pozitívnych pacientov, ktorí sú rozdelení vo zvolenskej aj krupinskej nemocnici.

Ilustračný obrázok k článku Pacientov vo zvolenskej nemocnici neubúda: Stav predovšetkým nezaočkovaných sa prudko zhoršuje
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Zdravotníci Nemocnice AGEL Zvolen si ani po ďalšom týždni vývoja pandémie, i napriek lockdownu, nemôžu ani na chvíľu vydýchnuť. „Pacientov s covidom najmä z radov nezaočkovaných pribúda, a čo je veľmi smutné, aj veľmi ťažkých stavov, ktoré končia úmrtím. Nemocnica nasadila všetky sily a prostriedky na zvládnutie tohto boja, urobila mnohé organizačné zmeny na zabezpečenie chodu nemocnice, situácia sa však nezlepšuje,“ uviedla Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny AGEL SK. Situácia v bystrickej nemocnici vyzerá pritom úplne inak.

Väčšina neočkovaných

Rovnako ako minulý týždeň, nemocnica eviduje takmer 80 covid pozitívnych pacientov, ktorí sú rozdelení vo zvolenskej aj krupinskej nemocnici.

"Staráme sa celkovo o 77 covidových pacientov, z nich len 11 je očkovaných. Na kyslíkových lôžkach vo Zvolene leží 45 pacientov, šiesti sú na neinvazívnej ventilácii a stav piatich pacientov si vyžaduje napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu. V Krupine máme 20 pacientov na kyslíkových lôžkach,“ hovorí riaditeľka Nemocnice AGEL Zvolen Ing. Ľudmila Veselá.

Viac o situácii v nemocnici sa dočítate na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM