Jakub Forgács Správy

Parkovisko pri zvolenskej železničnej stanici uzatvárajú: Zmeny sa dotknú aj MHD, FOTO

Začína sa dlho očakávaná rekonštrukcia predstaničného námestia. V jej priebehu dôjde hneď k niekoľkým dopravným obmedzeniam.

Ilustračný obrázok k článku Parkovisko pri zvolenskej železničnej stanici uzatvárajú: Zmeny sa dotknú aj MHD, FOTO
6
Galéria
Zdroj: Mesto Zvolen

Parkovisko medzi budovou železničnej stanice bude po dobu výstavby uzatvorené, do jeho priestoru sa presunú neďaleké zastávky MHD. Vodičov na zmeny upozorňuje dopravné značenie viditeľné už z neďalekého kruhového objazdu.

„Zákaz odbočenia k parkovisku železničnej stanice sa vzťahuje na všetky vozidlá, mimo MHD a dopravnej obsluhy. Toto miesto sa totiž stane otočiskom pre autobusy. V jeho priestoroch budú zároveň zriadené zastávky pre linky MHD číslo 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 a 14 smerujúce na sídliská Sekier, Zlatý Potok a Podborová,“ ozrejmil novinku Dušan Gdovin, referent pre dopravu zvolenského mestského úradu.

Cestujúci tak budú od utorka nastupovať na opačnej strane stanice, než ako na to boli zvyknutí doteraz. „Dôvodom je úplná rekonštrukcia autobusového zálivu vedúceho popred železničnú stanicu. Ten bude okrem iného nanovo vydláždený a autobusy naň budú schádzať priamo z ulice T. G. Masaryka,“ doplnil hlavný architekt mesta Peter Kašša.

Parkovisko sa zároveň stáva jediným vstupným miestom pre vjazd ťažkej techniky ako aj pre prípadný zásah záchranných zložiek. To je dôvod, prečo ho v týchto dňoch aj za asistencie polície opúšťajú posledné vozidlá. Tá zároveň upozorňuje vodičov, aby si všímali nové dopravné značenie a rešpektovali ho.

„Dočasné zrušenie parkoviska a presun zastávok MHD sú nevyhnutné pre rýchlosť a plynulosť prác. A hoci tento krok pravdepodobne vyvolá istú mieru nepohody u cestujúcich, odmenou za trpezlivosť bude pre všetkých Zvolenčanov moderné predstaničné námestie s vydláždenými plochami, väčším množstvom zelene či rozľahlejším parkoviskom. Po novom by sa naň dokonca malo zmestiť dvakrát toľko vozidiel, ako je tomu dnes,“ uviedol k začínajúcej rekonštrukcii hovorca mesta Zvolen Martin Svatuška.

V OBRAZOCH: Začína sa dlho očakávaná rekonštrukcia predstaničného námestia
6
Galéria
Zdroj: Mesto Zvolen
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM