Stanislav Černák Krimi

Pátranie po nezvestnom v priehrade ukončené: Potápači našli mŕtve telo bývalého policajta zo Zvolena (†45)

Najhoršie scenáre pri pátraní po Zvolenčanovi, ktorý si šiel v sobotu večer zaplávať a odvtedy bol nezvestný, sa žiaľ naplnili. Záchranári našli včera popoludní jeho mŕtvolu pod hladinou Môťovskej priehrady. Policajti nám potvrdili, že utopeným mužom je bývalý policajt zo Zvolena.

Ilustračný obrázok k článku Pátranie po nezvestnom v priehrade ukončené: Potápači našli mŕtve telo bývalého policajta zo Zvolena (†45)
Zdroj: Dnes24.sk

Ako nám prezradila krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová pátracia akcia prebiehala od nedele rána. „Včera okolo 14:20 bolo na pláži pod Orlíkom nájdené telo utopeného muža (†45) zo Zvolena. Privolaný lekár konštatoval, že k smrti došlo bez známok násilia, predbežne vylúčil cudzie zavinenie a nariadil vykonať zdravotno-bezpečnostnú pitvu,“ doplnila. Telo našli pod hladinou môťovskej priehrady.

Informáciu o tom, že utopený muž bol bývalý policajt zo Zvolena nám potvrdila krajská hovorkyňa. „Áno, bol to bývalý policajt zo Zvolena.“

Pátracia akcia prebiehala každý deň, do ktorej boli zapojení okrem policajtov zo Zvolena aj hasiči zo Zvolena, Rimavskej Soboty a Banskej Bystrice. „Ďalej sa na pátracej akcii podieľala aj špeciálna kynologická záchranná služba z Mojmíroviec so psom cvičeným na vyhľadávanie mŕtvol vo vode a aj záchranári z Gabčíkova. Každý deň sa prehľadávala priehrada s tým, že v noci hliadky tiež monitorovali priehradu, či telo muža nebude vyplavené. Záchranárom sťažovala podmienky veľmi zlá viditeľnosť a nánosy bahna. Doslova museli prehmatávať dno, bolo to veľmi komplikované,“ priblížila Faltániová.

„Radi by sme sa poďakovali jednému Zvolenčanovi, ktorý pomohol pri tejto pátracej akcii, pretože záchranárom zlyhalo zariadenie zvané sonar. Tento občan im požičal svoj a pomohol tak pri pátraní,“ dodala na záver banskobystrická krajská hovorkyňa.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM