Stanislav Černák Šport

Penalta Cup: Najlepšími Novák a Gnida, kopačky si obuli aj hokejoví majstri

Počas uplynulého víkendu sa konal na futbalovom štadióne v Kováčovej už 7. ročník akcie Penalta Cup, ktorá je memoriálom zvolenského rodáka Miloša Kováča, bývalého športového a televízneho komentátora.

Ilustračný obrázok k článku Penalta Cup: Najlepšími Novák a Gnida, kopačky si obuli aj hokejoví majstri
Zdroj: Webnoviny.sk

Na Penalta Cupe bojujú hráči a brankári pri penaltových rozstreloch o najlepšieho strelca a najlepšieho gólmana. Okrem týchto tradičných duelov si zahrali exhibičný zápas hokejisti HKM Zvolen proti miestnym novinárom.

Exhibičný zápas

Hokejoví majstri zdolali v tomto stretnutí novinárov 2:1, keď sa z gólov tešil Martin Ďaloga a asistent trénera Jaroslav Török, za novinárov skóroval Ján Zvara. V zostave hojejistov nastúpili prevažne mladí hráči z A tímu a juniorky.

Zostavy: HKM: Filip Jánošík – Zdeno Tóth, Ľubomír Pokovič, Viktor Fekiač, Patrik Fekiač, Mate Tomljenovič, Jaroslav Török, Marek Páč, Martin Ďaloga, Michal Pospíšil, Borna Šilovič. Novinári: Marek Zemiar – Ladislav Páleník, Gabo Trnavský, Ivan Štulajter, Peter Végh, Martin Dušička, Ľudo Bohát, Pavol Kubiš, Mário Hanzel, Rasťo Belička, Peter Rybár, Milan Helexa, Ján Zvara.

Najlepší na 7. ročníku

Do samotných jedenástok sa prihlásilo 55 strelcov. Z kvalifikácie ich postúpilo 20, pričom z 5 pokusov musel hráč premeniť aspoň 4. Najlepším strelcom 7. ročníka Penalta Cupu sa stal Andrej Novák z Banskej Bystrice, ktorý pôsobí v klube ŠK Kremnička, ktorý sa okrem výhry tešil aj z nového LCD televízora. Druhý skončil Tomáš Šaling zo Sliača a tretí Jaroslav Blaško z Badína. Vlaňajší víťaz Jozef Híveš vypadol už v prvom kvalifikačnom kole.

V súťaži brankárov bol najlepší Marek Gnida z piatoligových Pliešoviec, ktorý chytil 19 pokutových kopov. Druhý skončil Marek Zemiar zo Sliača a tretí Marko Párničan z domácej Kováčovej.

Súťažilo sa aj v kategórii žien a detí, ktorá bola spoločná. Tú vyhral Radko Mesiarik z Kováčovej, druhá skončila Gabriela Húšťavová a tretí Tomáš Lehotský.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM