Stanislav Černák Hokej

Peter Zuzin o nominácii na Nemecký pohár: Chcem ukázať, čo je vo mne

Až trojica nováčikov v slovenskom reprezentačnom drese sa predstaví na hokejovom Nemeckom pohári. Medzi nimi je aj Zvolenčan Peter Zuzin.

Ilustračný obrázok k článku Peter Zuzin o nominácii na Nemecký pohár: Chcem ukázať, čo je vo mne
Zdroj: TASR

Nováčikmi medzi reprezentantmi sú okrem Zuzina aj Tomáš Sýkora z HK Poprad a Lukáš Handlovský z HC' 05 Banská Bystrica. Peter Zuzin sa dostal na reprezentačnú súpisku po zranení Mareka Svatoša.

„O nominácii na Nemecký pohár som sa dozvedel v nedeľu po zápase s Nitrou, novinku mi zvestoval generálny manažér Zvolena Milan Čanky. Hneď mi spríjemnil celý večer,“ prezradil Peter Zuzin a pokračoval, „Verím, že ma tréneri aspoň v jednom zápase zaradia do zostavy. Budem sa snažiť presadiť svojím štýlom, snažiť sa podať dobrý výkon a ukázať, čo vo mne je. Dúfam, že bude v kabíne pohoda a rýchlo do kolektívu zapadnem.“

K pozvánke gratulovala Petrovi Zuzinovi celá rodina, ale aj množstvo priateľov a známych. Podporil ho aj o štyri roky starší brat Ľubor, ktorý takisto hrá za Zvolen. „Nepodpichoval ma, ani mi nedával žiadne rady, skôr sa ma snažil povzbudiť. Povedal mi, aby som bol sebavedomý a ničoho sa nebál,“ doplnil útočník, ktorý v piatkovom dueli s Košicami dal prvé dva góly v extraligovej sezóne a rozšíril svoju bodovú zbierku na 13 bodov (2+11).

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM