Romana Buganová Kultúra

Petra nenašla premožiteľku: Kráska z obce pri Zvolene sa stala historicky prvou Miss Folklór!

Svojou krásou prekonala mladá folklóristka zo známej obce pri Zvolene všetky ostatné! O historicky prvej celoslovenskej víťazke súťaže krásy s názvom Miss Folklór rozhodli priamo diváci svojím hlasovaním.

Ilustračný obrázok k článku Petra nenašla premožiteľku: Kráska z obce pri Zvolene sa stala historicky prvou Miss Folklór!
Foto: Peter Fehér / Zdroj: Dnes24.sk

Viac ako 300 divákov, ktorí sa prišli pozrieť na najkrajšie slovenské devy odeté v krojoch, rozhodlo o celkovom poradí nultého ročníka Miss Folklór. Za svoju pomyselnú kráľovnú krásy si v amfiteátri malebnej liptovskej obce Východná zvolili iba 16-ročnú študentku bilingválneho gymnázia Petru Lenárovú pochádzajúcu z Čerína pri Zvolene.

„Som nesmierne šťastná, že sa mi túto súťaž podarilo vyhrať, zažila som množstvo nezabudnuteľných zážitkov. Veľmi ma to teší, rovnako aj šaty s korunkou, ktoré mi ostanú navždy,“ uviedla s úsmevom nová Miss Folklór Petra Lenárová. Ako však dodala, oveľa viac ako víťazstvo si váži možnosť, že sa súťaže vôbec mohla zúčastniť.

Špeciálne zhotovená kvetovaná korunka, ktorú získala víťazka je z dielne Sandry Polákovej. Modrotlačové spoločenské šaty navrhla módna návrhárka Jana Gavalcová.

S priebehom podujatia je spokojná aj organizátorka Barbora Palovičová. „Samozrejme, že chybičky sa vždy nájdu, ale celé podujatie bolo presne také, aké som si ho predstavovala. Atmosféra bola uvoľnená, diváci sa bavili. Bola to skvelá reklama pre slovenskú ľudovú kultúru,“ uviedla. Do ďalšieho ročníka má však ešte vyššie ambície. „Dúfam, že budúci rok si našu súťaž budú môcť pozrieť aj diváci v priamom televíznom prenose, veď čo môže byť krajšie ako krásne ženy v slovenských krojoch,“ uzavrela Palovičová.

Nadmieru spokojný bol aj vedúci občianskeho združenia Dobrá Východná, ktoré sa stará o celoročné využitie areálu vo Východnej, Vladimír Michalko. „Dievčatá boli nádherné, skvelé, diváci tiež. Vyšlo nám a počasie, takže super, nemám čo dodať,“ vyjadril nadšenie.

Ocenená, samozreme, nebola len víťazka ale aj obidve vicemiss. Prvou vicemiss sa stala Kristína Chowaniecová z Bratislavy a s tesným odstupom sa druhou vicemiss stala Iveta Mihoková z Michaloviec.

Foto: Peter Fehér

Miss Folklór 2015: Najkrajšie folkloristky Slovenska
5
Galéria
Foto: Peter Fehér / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM