Stanislav Černák Kultúra

Pilotný ročník podujatia Enter: V DJGT odznie aj víťazný text súťaže Dráma 2013 od Daniela Heviera

Čítanie piatich finálových textov súťaže Dráma 2013, vrátane víťazného textu Daniela Heviera, prinesie do Zvolena pilotný ročník podujatia Enter, ktoré je sekciou renomovanej súťaže dramatických textov Nová dráma/New Drama.

Ilustračný obrázok k článku Pilotný ročník podujatia Enter: V DJGT odznie aj víťazný text súťaže Dráma 2013 od Daniela Heviera
Zdroj: TASR

Toto zaujímavé podujatie sa uskutoční vo štvrtok 22. mája od 10.00 h v Štúdiu Divadla J. G. Tajovského (DJGT).

Daniel Hevier už dávno nie je iba rozprávkar, je aj básnik, prozaik, dramatik, scenárista, textár, prekladateľ, hudobník, výtvarník a najnovšie pisateľ novej drámy. Jeho hru Smrť si vás pridala do svojich kruhov môžu účastníci spoznať vďaka ukážke v inscenovanom čítaní Trojboj. Po predstavení bude diskusia o inscenovanom čítaní a súťaži.

O 18.30 h sa predstaví domáca autorská inscenácia Svet (podľa) Urbana, po ktorej bude diskusia s autorkou a tvorcami inscenácie. Pred vstupom do štúdia nájdu návštevníci informácie o Divadelnom ústave, festivale Nová dráma, výzvach pre mladých autorov (Dráma, Dramaticky mladí, Mliečne zuby) a o tom, čo treba robiť, keď človeka „kopne“ múza. Informovala dramaturgička DJGT Uršuľa Ferenčuková.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM