Eva Drugdová Kultúra

Plány na víkend si treba spraviť v predstihu. Kam sa oplatí skočiť vo Zvolene a okolí?

Hľadáte si program na voľné dni? Poradíme vám so šikovným prehľadom akcií v našom meste. Stačí si vybrať!

Ilustračný obrázok k článku Plány na víkend si treba spraviť v predstihu. Kam sa oplatí skočiť vo Zvolene a okolí?
10
Galéria
Foto: Oliver Kuklovský

Duša fujary

9. júna 2017 o 10.00, Vígľašský zámok

Počas víkendu sa môžete tešiť na 5. medzinárodný fujarový festival, ktorý bude prebiehať aj na Vígľašskom zámku. Pozriete si fujarový jarmok alebo sa zúčastnite školy fujary. No predovšetkým sa budete môcť pokochať umením profesionálnych hudobníkov, ktorí medzi svoje hudobné nástroje zaradili aj slovenskú fujaru.

Súťaž vo varení gulášu

9. júna 2017 o 14.00, terasa Zvolenka

Majstri vo varení gulášu si môžu zmerať svoje sily a získať zaujímavé ceny. Pre víťazný tím je pripravených sto pív. To istotne stojí za to.

Jazzové námestie

9. júna 2017 o 19.00, Námestie SNP

Večer plný hudby vám spríjemní Swett Little Chicks a Zvolenský Big Band. Nebudú chýbať swingové piesne z prvej polovice minulého storočia, ale ani tradičná hudba balkánskych kultúr Balkansambel.

Deň sídliska Západ

10. júna 2017 o 9.00, ZŠ Námestie mládeže

Sobotné dopoludnie na sídlisku Západ bude naozaj rušné. Pri príležitosti osláv Dňa sídliska sa plánujú rôzne športové a kultúrne podujatia. Uskutoční sa nielen Beh sídliska, ale aj stolnotenisový či streetbalový turnaj. Nebudú chýbať ani hudobno-tanečné podujatia, divadlo, ukážky hasičov a na záver bohatý program. Predstavia sa vám zvolenské kapely a porozprávať sa budete môcť aj s hokejistami HKM Zvolen. Naplánované sú aj rôzne sprievodné akcie pre deti a tombola.

Detská cyklistická a bežecká liga

10. júna 2017 o 10.00, Námestie mládeže, areál ZŠ Západ

Ak máte doma malých športovcov, rozhodne nevynechajte ďalší termín detskej cyklistickej a bežeckej ligy. Súťažiť sa bude na sídlisku Západ na Námestí mládeže. O desiatej hodine môžete vaše ratolesti zaregistrovať a o jedenástej začínajú bežecké kategórie. No a o 11.30 nasleduje cyklistická súťaž. So štartovným sa trápiť nemusíte a dokonca môžete vyhrať tombolu.

Svetový deň pletenia na verejnosti

10. júna 2017 o 10.00, Okružná 131, Sekier

Nadšenci pletenia a háčkovania sa môžu zúčastniť spoločného pletenia pred poštou na Sekieri. Stačí si doniesť ihlice, vlnu, háčik a dobrú náladu.

Deň dobrovoľných hasičov

10. júna 2017 o 10.00, Hostinec u Duškyho na ulici Hronská

Dobrobvoľný hasičský zbor pripravuje pre malých aj veľkých deň plný zábavy. Nebude chýbať branná výchova, ukážky policajtov, psovodka Janka a koník. Môžete si pozrieť hasičské prístroje a vybavenie. Občerstvenie v podobe guláša je tiež zabezpečené.

Slatinský jarmok

10. júna 2017 o 10.00, Zvolenská Slatina

Obec Zvolenská Slatina organizuje jarmok, na ktorom môžete nájsť ľudovo-umelecké výrobky, ale aj rôzne gastronomické špeciality. Okrem toho vám celý deň spríjemnia vystúpenia folklórnych skupín a večer na vás čaká ľudová zábava.

Zvolenské nedeľné korzo

11. júna 2017 o 17.00, Námestie SNP

Druhá júnová nedeľa je opäť venovaná Zvolenskému korzu, ktoré vám ponúka bohatý program. Čaká vás diskusia so šampiónmi Petrom Winklerom a Zuzanou Hraškovou a tiež vyhodnotenie iniciatívy Do práce na bicykli. Na hlavnom pódiu sa vám predstaví aj tanečná škola Štefana Chleba Wanted či rocková kapela The Passage. Na pláne sú aj zaujímavé sprievodné akcie ako streetball, skate škola, kurz pre parkouristov, lukostreľba a mnohé iné.

Mezi nebem a ženou

11. júna 2017 o 18.30, Zámocké hry zvolenské

Na zámku sa vám predstaví poetická hra Doda Gombára, ktorá sa uvádza vo viacerých krajinách sveta. Ponúkne vám fascinujúce dynamické premeny muža a ženy, ich zoznámenia, ale aj rozchody. V príbehu nechýba ani súčasný humor a celé predstavenie je sprevádzané gitaristom.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Leto v uliciach Zvolena
10
Galéria
Foto: Oliver Kuklovský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM