Marcel Mojžiš Iné športy Iné športy

Plutvoví plavci zo Zvolena: Ďalšie víťazstvo a 63 osobných rekordov!

Plutvoví plavci z KVŠ Careta zvýšili náskok a upevnili si tak vedenie v Lige mládeže, keď zvíťazili aj v treťom kole. To sa konalo v Bratislave a dievčatá i chlapci spod Pustého hradu nám v hlavnom meste urobili naozaj dobré meno.

Ilustračný obrázok k článku Plutvoví plavci zo Zvolena: Ďalšie víťazstvo a 63 osobných rekordov!
Zdroj: Dnes24.sk

Dôležitý krok k obhajobe celkového prvenstva v Lige mládeže v plávaní s plutvami a rýchlostnom plávaní pod vodou spravili pretekári Klubu vodných športov Careta pri TU vo Zvolene v sobotu v Bratislave. Práve tam sa stretli najlepší mladí plutvári zo Slovenska, aby bojovali o body v treťom kole Ligy mládeže. A to v disciplínach PP, RP a BF (PP – plávanie s monoplutvou, RP – rýchlostné plávanie pod vodou a BF – plávanie s klasickými plutvami).

Najviac si ich na svoje konto pripísali pretekári z Carety a triumfovali už po tretíkrát v tejto sezóne (1. Careta ZV 2543 bodov, 2. Calypso ZV 2331b., 3. Oceán BA 1732b.). Najväčšou mierou sa o víťazstvo pričinili, Evka Bednáriková, ktorá v kategórii E0 (do 9 rokov) triumfovala v každej svojej disciplíne 50 m BF, 100m PP a 200 m BF. V tej istej kategórii zaknihoval jedno víťazstvo Dominik Matej v disciplíne 200 m BF a Victoria Mináčová skončila dvakrát druhá v disciplínach 50 m a 200 m BF.

V kategórii E (10–11r.) bola najúspešnejšia Zuzana Nulíčková s dvoma prvenstvami a jedným druhým miestom na tratiach 50 m BF, 200 m BF respektíve 100 m PP. Taký istý úspech zaznamenala Zuzana Hrašková v kat. D (13–13r.), ale v disciplínach 100 m PP, 200 m BF a 25 m RP. V tejto kategórii sa na stupne pre víťazov ešte postavil Ladislav Malček a to na tretie miesto v 100 m PP.

Darilo sa aj v štafetách

„Jedno víťazstvo si vyplávala aj Zuzana Erteľová, keď v kategórii C (14–15r.) na trati 50 m RP dohmatla prvá. K tomu pridala druhé miesto na 50 m BF a svoju zbierku skompletovala tretím miestom na 200 m PP,“ prezradil tréner Milan Valo. Nemenej úspešní boli ,,careťáci“ aj v štafetách. V nich získala jedno prvé miesto štafeta kategórie E0 (Bednáriková, Mináčová, DI Capua, Matej), jedno druhé štafeta kategórie E (Korviniová, Tóth, Šimková, Nulíčková) a dve tretie miesta štafety kategórie D (Valová K., Malček, Pálková, Hrašková) a C (Erteľová, Nikolov, Michalčáková, Hofbauerová).

„Všetci zúčastnení pretekári z Carety dokázali svojimi výkonmi, že napredujú, čoho dôkazom je 63 osobných rekordov. Gratulujeme a držíme palce vo finále Ligy mládeže,“ dodal Milan Valo.

Foto: Miroslav Mináč

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM