Martin Károly Rôzne

Počet žiakov vo zvolenských školách sa výrazne nezmení

Počet žiakov vo zvolenských základných školách a detí v materských školách, sa v uplynulých dvoch rokoch výraznejšie nemení. Do lavíc šiestich základných škôl pod správou Mesta Zvolen, jednej cirkevnej ZŠ a jednej špeciálnej ZŠ, zasadne v septembri a

Pracovníci odboru školstva skôr pociťujú mierny nárast počtu troj až päťročných detí. To sa odzrkadľuje napríklad aj v zvýšenom počte súkromných materských škôl, ktorých je už vo Zvolene päť.

Podľa Kamily Strapkovej, metodičky pre MŠ na Mestskom úrade vo Zvolene, v školskom roku 2012/2013 sa dokonca počíta s vznikom ďalšej, pre rómske deti.

Najväčšími investíciami do rekonštrukcií budov prešli vlani ZŠ na Prachatickej ulici a ZŠ na sídlisku Sekier. Obnovy oboch sa financovali z eurofondov. „Tento rok v júni bola ukončená aj komplexná rekonštrukcia a modernizácia MŠ Centrum,“ povedal TASR vedúci odboru školstva na Msú Miroslav Marcinko. Z účelovej dotácie mesta sa navyše realizujú aj opravy a rekonštrukcie škôl za asi 200.000 eur.

Školy by sa podľa jeho slov mali vo zvýšenej miere zapájať do vzdelávacích projektov s možnosťou využitia mimorozpočtových zdrojov. Mesto už teraz realizuje na troch základných školách dvojročný projekt Inovatívne vyučovanie vo zvolenských školách, ktorý je financovaný z eurofondov v celkovej výške 160.000 eur. Jeho výstupom bude 100 inovovaných učebných osnov jednotlivých predmetov na 1. a 2. stupni ZŠ.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM